Svar från TV4 angående kyssen.

Detta email fick jag tidigare idag från tv4. Min fråga som jag ställde finner ni i tidigare inlägg.

——————————————————————————————————————————

Hej,

 

Tack för mejl och synpunkter. Det är fler som hört av sig i samma ärende, sa nedan ett generellt svar (jag befinner mig utomlands och ber om ursäkt för stavningen).

 

Viktigast för mig och för redaktionen är att betona att Anders Pihlblads möte med Ulrica Schenström inte är signifikativt for hur reportrar pa TV4 jobbar. Pussar pa krogen – är som Anders själv säger i DN idag – fruktansvärt olämpligt. Det ska inte förekomma. Samtidigt hävdar jag att bilderna, texten och rubriken är missvisande. De ger intryck av att Pihlblad och Schenström har en nära, intim och privat relation. Sa är inte fallet. Det vet vi och det vet Aftonbladet, och flera personer pa Aftonbladet har angerfulla hort av sig efter den harddragna publiceringen.

 

Hur ska da vi som redaktion, företag och arbetsgivare agera? Efter flera samtal med Pihlblad om bilderna och mötet, sa är vi överens om hans ansvar som företrädare för nyhetsredaktionen, och självklart beklagar ocksa Pihlblad att hans agerande kan övertolkas och paverka hans trovärdighet.

 

Ar bilderna och mötet grund till att agera, utöver det samtal vi haft om Pihlblads roll? Ska han som politisk reporter inte intervjua moderater? Eller socialdemokrater? Under hur lang tid? Jag anser att han fortsatt kan göra det, och bygger det pa manga ars nära samarbete med Pihlblad. Avgörande för mig är fragan om Pihlblad tummar pa sin journalistiska integritet, och om han gar andras ärenden. Svaret för mig är nej, och jag har fortsatt fullt förtroende för Pihlblad.

 

Jag har citerats att finna det obehagligt att journalister granskar andra journalister, och vill poängtera att jag givetvis enbart avsag det här sammanhanget och den här situationen. Jag tycker det är obehagligt att en annan redaktion en sen kväll med teleobjektiv fotograferar in i en restaurang, och med rubrik, text och bild ger en missvisande bild av att Anders Pihlblad och Ulrika Schenström är ett kärlekspar. Det är de inte, de har inte en privat relation.

 

Däremot ska journalistikens former och innehall självklart ständigt granskas och kritiseras. Media har oerhört stor makt, och vem ska granska oss om inte andra journalister?

 

Jag beklagar pa alla sätt det inträffade, inte minst därför att det stjäl fokus fran det dagliga harda arbetet som hela redaktionen lägger pa att leverera god, kritisk och angelägen journalistik.

 

Det är nu upp till oss, precis som varje dag, att bevisa att vi förtjänar tittarnas förtroende.

 

Med vänliga hälsningar

 

Anne Lagercrantz, nyhetschef TV4

—————————————————————————————————————————–

Slut email

Annonser

0 Responses to “Svar från TV4 angående kyssen.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
oktober 2007
M T O T F L S
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: