”En rättvis statsmakt lämnar inte de ­svaga i sticket och försöker ge alla en god start i livet, men …”

”… den inser också frihetens värde och finner det rätt och riktigt att människor som förkovrar sig och jobbar hårt kan bli belönade för det.”

Från PJ Anders Linder på oberoende moderat (SvD)

Han skriver en artikel om rättvisa där han anser att vänstern har monopoliserat begreppet rättvisa. Det är ingen som har lagt munkavle på alliansen och stoppat dem från att prata om rättvisa , det ingen som stoppat alliansbloggare från att prata om rättvisa heller.

Problemet är ju bara att om högersidan skulle prata om rättvisa får de väl också definiera vad de menar när de talar om rättvisa.

Handlar det om mänsklig rättvisa ? Ett samhälle där man har chansen att som barn fortfarande bli vad man kan bli trots en dålig start i livet. Saker som inte barnet väljer som sociala problem av olika slag. Lägger man inte resurser på barnen , speciellt de som har det svårt på grund av orsaker de inte valt då måste det finnas resurser som hjälper till. Sviker vi barnen när de är små kan de växa upp och orsaka skada för samhället som kostar mycket pengar.

Handlar det om ekonomisk rättvisa där man skall få så mycket pengar som möjligt och betalar så lite skatt som möjligt så att man måste skära bort resurserna så att de svagaste i samhället ?

Andra bloggar :

1, 2, 3,

Annonser

0 Responses to “”En rättvis statsmakt lämnar inte de ­svaga i sticket och försöker ge alla en god start i livet, men …””  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
april 2010
M T O T F L S
« Mar   Maj »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: