Ring 112 ?

Eller kanske det var 112 dagar kvar som partiledare som Moderaten Kent Persson förutspår. Ja det är nog så att vilken partiledare som ”presterar” sämre än väntat så kommer de antagligen att bytas ut. Jag tror den enda som kanske sitter kvar när alliansen förlorat valet är Reinfeldt, de andra tre partiernas ledare får nog svårt att sitta kvar. Jag tror att det är större möjlighet för Centern att åka ur om man jämför med kd. Centern har tagit en rejäl högersväng ideologiskt sätt och de kanske är dags att döpa om partiet igen.

Aftonbladet konstaterar att sossarna presterar den sämsta siffran i senaste synovaten, och analyserar att det beror på Rödgröna konflikter och otydligt ledarskap. Gudmunsson på Oberoende Moderat (SvD) säger att det inte är Monas fel och tar läsaren med sig till krisen 1994 för att jämföra med idag, Aftonbladets Mellin analyserar att de rödgrönas alternativ till vårbudgeten inte var en succé och Dagens Industri skriver att opinionsvindarna inte knäcker Sahlin.

När Sahlin nu flyger till irakiska Kurdistan för några dar för att till exempel skapa sig en djupare förståelse för frågor som hedersvåld, så gör hon det när det blåser motvind. Hon hamnar lite i mediaskugga för jag gissar att det kommer vara lågt intresse från media att rapportera från irakiska Kurdistan , eller så har jag fel.

Jag kan konstatera att Rödgrönas förslag till skattehöjning på bensinen trummas ut på diverse alliansbloggar samtidigt som Alliansen eller de enskilda partierna i alliansen är försiktiga med att inte lova att de skall förhindra en skattehöjning på bensin.

Ni kan ju fundera på varför alliansen inte lovar att de skall sänka skatten på bensin eller för den delen hålla skatten oförändrad.

När jag skriver detta är det dag 111 innan valet 2010 , man kan se varje etta i det talet som representant för de tre Rödgröna partierna och ur mitt sätt att se det som förhoppning att de just är nummer 1 när valet är över.

Annonser

0 Responses to “Ring 112 ?”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
maj 2010
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: