Moderaterna vill hjälpa till och sprida HIV.

Det är den enda förklaringen som man kan få ut av det ställningstagandet att stoppar sprututbytesprogrammet för missbrukare.

Vi talar om personer som sitter i ett svårt missbruk och har svårt att komma ur det. De injicerar sina droger i sin egen kropp. Det är vettigt att se till så att de har möjlighet att hålla sitt missbruk för sig själv genom att hålla sitt blod separat från andra så att de iallafall kan ta ansvar för att slippa sprida eller få sjukdomar som finns i andra människors blod.

Så slipper de smitta maka eller hustru, bekanta och andra och därmed bidra till att skapa mer tragedi.

Jag jämställer Moderaternas ställningstagandet med till exempel Katolikernas hårdnackade motstånd mot kondomer. Ett ställningstagande som hjälpt till att sprida HIV i många fattiga länder med stor katolsk befolkning.

Ställen där de byter ut sprutorna är också en plats där missbrukare kan bygga förtroende för personalen, de kan genomgå hälsoundersökningar och det är en plats där de kan få stöd och kanske motivation och kunskap om hur de skall kunna förändra sitt liv.

WHO har sammanställt en rapport som tydligt visar att sprututbyte är ett effektivt sätt att stoppa spridningen av HIV/AIDS.

Ungdomens nykterhetsförbund jublar och skickar blommor till Filippa Reinfeldt för att hon lagt in ett veto för att rösta om att införa sprututbytesprogram i Stockholm. Nykterhetsförbunden verkat ha missat skillnaden mellan ett alkoholmissbruk och narkotikamissbruk. En alkoholist behöver inte dela sitt blod med andra för att få sin fix medans narkotikamissbrukare som injicerar in i kroppen utsätter sig för risken att dela sitt blod med andra. Det är osmakligt att skicka blommor på reaktion av ett beslut som ökar risken för spridningen av HIV/AIDS.

Men de kanske inte tycker det är så viktigt att hjälpa till att hindra spridningen av dödliga sjukdomar.

—-

Uppdatering måndag den 21 juni 2010

Istället för att skriva samma artikel igen väljer jag att länka SvD s debattartikel ”Sprutbyte räddar inte liv” till denna post.

—–

Annonser

1 Response to “Moderaterna vill hjälpa till och sprida HIV.”  1. 1 Dödsstraffets riksförbund // Skivad lime Trackback vid 28 juni, 2010 kl. 18:25

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
juni 2010
M T O T F L S
« Maj   Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: