Småbarnsliga Alliansen.

Tittar lite på alliansens 100 frågor och jag tycker det är fel sätt att gå tillväga.

Jag hoppas Rödgröna fullständigt struntar i detta och fortsätter att bygga på med överrenskommelser som de presenterat här.

Kommuniceringen är viktig och det är fullständigt ointressant att svara på Alliansens frågor så som de ställer dem, det tycker jag iallafall. Det som de försöker göra på allianssidan är att ta initiativet i diskussionen och de gör det genom att presentera frågor så som de önskar att ställa frågorna. Skulle Rödgröna svara på frågorna så ger de ifrån sig initiativet och valet kommer in på frågor som alliansen önskar prata om.

Det hade varit smartare om Alliansen hade levererat 100 stycken svar där de beskriver vad de ämnar göra, men det är bara att tacka och ta emot för Rödgröna att de är så frågvisa och så tystlåtna om den egna politiken.

Det intressanta bland frågorna är mer det som de avstår att fråga om för där kan man hitta mycket som de inte önskar prata om.

Det blir ett tafatt försök att måla fan på väggen av Alliansen.

Jag vill använda några ord som Johan Westerholm (S) som han skriver i denna post —> Du kan förvänta dig samma sak från mig, att jag kommer försvara det Rödgröna alternativet men aldrig de frågor som (V) och (MP) driver separat. Visst , det kan hända att jag kan hålla med men det är inte alltid så.”

Jag knuter an Johans resonemang genom att peka på Alliansens frågelista och tydliggöra deras retoriska taktik. De lyfter ut en fråga från ett av partierna, ett ställningstagande som de enskilda partiet i Rödgröna har en olik ställning till det som de har kommit överens om.

Ett exempel. Fråga 61. Skall Sverige lämna EU ? (V) är emot det och det är (Mp) också men de har valt att släppa frågan för det finns inget stöd för den frågan, ett underförstått svar finns i dokumentet ”Rödgrön utrikespolitik” där det står följande –>” EU är en central arena som ger möjlighet att tillsammans med andra finna gemensamma lösningar på gränsöverskridande problem. Vi rödgröna är fast beslutna om att Sverige ska vara en aktiv medlem i EU för att kritiskt granska, förändra och förbättra.”

Låter det som att Rödgröna planerar utträde ur EU när man skriver detta i deras gemensama dokument ?

Jag är fullt övertygad om att Allianssidan är läskunniga och har lusläst alla uppgörelser som kommit ut från de rödgröna inklusive de 35 gemensamma motionerna, så det är bara fånigt det som de försöker göra med dessa frågor med tanke på vad de redan vet om Rödgrönas politik.

Det är dags för Alliansen att presentera någonting av uppgörelser som de kommit överrens om för nästa mandatperiod.

Folk som funderar på att rösta på alliansen förtjänar att få veta vad alliansen har kommit överrens om så att de kan jämföra det med Rödgrönas dokument som legat ute i flera månader i vissa fall.

Media
1,

Annonser

0 Responses to “Småbarnsliga Alliansen.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
juni 2010
M T O T F L S
« Maj   Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: