Centern gör självmål.

Jag talar inte om fotbolls VM även ifall det är intressant att följa utan jag snackar om Centerns och alliansens beslut att rösta för att häva stoppet för att bygga nya kärnkraftverk. Det är som att göra självmål för ett parti som som ser sig själva som ett parti som har någon form av miljömedvetande.

Tittar man på Albin Ring Bromans (C) post om detta där han pekar på Maria Wetterstrand, så kan man tro att Broman uppfattar det som att hon själv skrivit en bok som hon har gett titeln ”Kronprinsessan”. Om man frågar Maria Wetterstrand själv så tycker hon att det är ganska jobbigt att få en bok skriven om henne själv. Det är författarens val att titulera boken ”Kronprinsessan”.

Ser man på kommunikatörerna från Centerpartistiska högkvarteret så kan man läsa i denna posten och i denna posten i svarskolumnen att hon lägger upp ett standardsvar som har lite spamliknande karaktär med ett budskap som går ungefär så här ”jag vet inte så mycket om ämnet men en sakkunnig har givit mig i uppdrag att kommunicera detta svaret” .

Att kommunicera på bloggar handlar om att man lägger ett svar men är också intresserad av att följa upp responsen på det svar man har gett. När Ulrika Ingemarsdotter släpper ett spamliknande svar på Jonas Sjöstedts (V) och Peter Anderssons (S) bloggar blir det lite löjligt. Det är ingen mening att svara på det för man vet att personen som lagt meddelandet inte vill eller kan prata om ämnet.

Monica Green (s) frågar sig själv vem som röstar på Centern, det undrar jag också. Det är inte samma personer som röstade på Thorbjörn Fälldin som pekar på det att man måste lösa avfallsfrågan när det gäller kärnkraften. Det är centralt i diskussionen. Det är ansvarslöst att häva stoppet för utbyggnad av kärnkraften då man också säger ja till att producera mer kärnavfall som man fortfarande inte vet hur man skall slutförvara.

Man bryr sig inte om kommande generationer när man öppnar för att producera kärnavfall som ens barn och barnbarn kommer att bli tvungen att fundera ut hur det skall hanteras.

Vad som är bra med förnyelsebara energiformer är just att man gör ett ekonomisk bokslut som inte lämnar en ekonomisk skuld till barnen och barnbarnen. Det ekonomiska kalkylerna för till exempel vindkraftverk får en överskådlighet som är svårare och näst intill omöjlig att se för kärnavfall.

I och med detta beslutet så är jag övertygad om att Centern kommer att ta sig nära 4 %. De är inte ett parti som bryr sig om framtiden för Sverige, de anser tillsammans med de andra högerpartierna att det är bra för Sverige att producera kärnavfall.

Jag hoppas att det inte kommer att visa sig i opinionsmätningarna att Centern ligger så illa till som de gör för då blir inte reaktionsmönstret från Moderater att stödrösta på Centern för att hålla kvar dem utan de riktar sig bara mot Kristdemokraterna. De räddar Kristdemokraterna på valdagen men glömmer Centern.

De väljarna som försvann till Miljöpartiet från Centern kommer inte tillbaka innan detta valet. Maud Olofsson är ingen ledare utan en följare utan egen politisk vilja och det är Fredrik Reinfeldt hon följer medans gamla centerväljare redan tagit steget över till Moderaterna.

Kent Persson (m) skriver att han tror att Reinfeldt kommer att avgöra valet till Alliansens fördel , nog kommer Reinfeldt avgöra valet men inte till Alliansens fördel. Han är för stark på Allianssidan så han bidrar till att urholka Moderaternas stödpartier.

Kanske lite passande att avsluta med Madonnas låt ”Frozen”, Röda berget skriver om partiet med janusansiktet och Janus var den grekiska guden som hade två olika naturer, guden som kunde blicka in i framtiden och tillbaka i det förflutna. Janus har också givit namn åt Januari månad en, en månad som betäcknas som kall. Om centern ideologiskt befinner sig i vinterlandskapet som i och för sig är ganska vackert så är det en plats där naturen ligger i dvala om man tittar ur ett Sverigeperspektiv. Inget landskap där naturen frodas.

Annonser

0 Responses to “Centern gör självmål.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
juni 2010
M T O T F L S
« Maj   Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: