14 juli 2010

Vad läser jag idag ?

Johanna Hildebrants reflektion över Littorinaffären. Hon noterar att Littorin utnyttjade sina barn för att styra undan uppmärksamheten från det egentliga skälet till varför han avgick. Något som jag också retat mig på de senaste dagarna. Jag tycker han håller upp barnen som någon sorts sköld. Han kunde gjort det lätt genom att bara dementera och ingenting hade publicerats om man får tro Aftonbladet.

Gary Bergqvist på Norrbottenskuriren sågar Expressens och Aftonbladets analyser av opinionsmätningar som mäter förtroendet för regeringen och statsministern. Krisrubriker hos de stora kvällstidningar medans Norrbottenskuriren konstaterar att det är fortsatt högt förtroende för Statsministern och regeringen. Själv kan jag undra ifall media och journalister tror att vi har presidentval i Sverige liknande det de har i USA, eftersom så mycket fokus sätts på att mäta och analysera ledarens roll. Partierna är viktigare än ledaren tycker jag. Det är sakfrågorna som skall stå i centrum och politiska ställningstaganden som partierna har skall beslutas i demokratisk ordning och ledaren för partiet skall kommunicera dessa ställningstaganden. Ledaren skall vara en kommunikatör mer än en person som pekar med hela handen.

Sydsvenskan skriver att äldre missgynnas i intagningen till högskolan. Irene och Jonas tycker att det är för mycket begärt att man skall veta vad man vill bli när man är 18 år något som jag håller med om.

Kent Persson (M) bloggar om Sd och pratar i stora målande visioner utan att precisera och i bloggposten före talar han om att sakpolitiken kommer avgöra valet. Kent. när skall du börja prata sakpolitik ? Exempelvis pratar han om att han vill att samhället bygger på en aktiv jobb och utbildningspolitik. Det intressanta är inte att han önskar att det skall vara på det sättet. Det intressanta är hur han konkret ser att samhället skall nå dit. Ta exemplet som sydsvenskan skriver om där det förekommer en åldersdiskriminering vid intagningen till högskolan. Är det verkligen bra att det ligger till det sättet ?

Carin Jämtlin (S) beskriver effekterna av vårdvalet i Stockholm på DN debatt. Vårdcentralen i Rinkeby har fått kraftigt minskade resurser och tvingats till att halvera sin personal samtidigt har de samma antal patienter samtidigt som rikare områden i Stockholm har fått ökade resurser och kunnat anställa fler. Då blir väl vägen till vården extra lång om man bor i fel stadsdel , eller ?

Machotidningen SvD tolkar miljöpartiets valaffish och drar slutsatsen att man är inte heterosexuell man om man är miljöpartist. Affishen handlar om könsneutrala lönenivåer, kvotering i styrelser och höjt straffvärde för sexköpsbrott.

Johan Westerholm (S) reflekterar över Littorinaffären, hur media inte själva kan skåda bjälken i sitt öga och bidrar till en nerkletning av valrörelsen. Om ledande opinionsbildande enögda (kanske för att de har en bjälke i det andra ögat) förhållningssätt till tveksam journalistik. Han skriver också om statsministern och dennes svaga och osynliga ledarskap.

Sist men inte minst Ulf Bjerelds sammanfattning av Reinfeldts hantering av Littorinaffären. Han konstaterar att det handlar inte längre om Littorins påstådda sexköp utan om hur illa Reinfeldt har hanterat frågan.

Annonser

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
juli 2010
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: