18 juli 2010 – Inget Littorin idag.

I studio ett konstaterade man i fredags att Svenska kronan har gått tillbaka till ett normalläge jämfört med hur det har varit de senaste åren. Detta innebär att folk som skall ut och resa till USA eller EU kommer få mer för pengarna än innan. Något som Wall Street Journal noterat.

Jag läser att i mina gamla hemtrakter i Bergsjön Göteborg runt Galileis gata har de rustat upp skriver BRÅ i sin tidning. När jag växte upp där på 70 och 80 talet så fanns det Pizzeria, en bra mataffär , pressbyrån runt Galeleis gata. Vad som hände sedan var att byggnaden gick ner sig. Visserligen fanns pizzerian kvar till långt in på 90 talet men mataffären försvann och startades upp och försvann igen. En av fastighetsägarna tog för 10 år sedan initiativ för att för att köpa upp den nedgångna torgfastigheten tillsammans med andra fastighetsägare i området. De hade fått klagomål från hyresgästföreningen som krävde att hyrorna skulle sänkas. Fastighetsägarna i Bergsjön hade kunnat gå en kortsiktig väg genom att underhålla fastigheterna till ett minimum och köra med höjda hyror men istället har de gått in i ett långsiktigt projekt för att utveckla stadsdelen. Jag tänker på det jag skrev om igår, vad som hänt i stadsdelen Rinkeby i Stockholm där Stockholms stad sålde ut Rinkeby Centrum till brittiska Boultbee som sedan har höjt hyrorna för handlare med upp till 60-70 %. Ganska stor höjning under en 2 års period. De försämrar tydligen skötseln av fastigheten så de kommer antagligen att suga ut allt de kan ekonomisk och sedan sälja av och gå vidare som någon som pillar ut russinen och säljer bort den släta bullen utan russin. De har gjort det förrut. I rättvisans namn måste man säga att de har upprustat fastigheterna innan de sålde av i exemplet som visar försäljning. Nåja, de äger fastigheten så de kan göra vad de vill med den fastigheten dock tror jag att Rinkeby skulle må bra av att ha en ägare till Rinkeby centrum som har ett långsiktigt intresse i området, kanske liknande ägarstruktur som vid Galeleis gata i Bergsjön. Jag minns den gamla pizzerian med deras capri med extra skinka på, en fröjd att äta då. Nu finns inte affären kvar, visst finns det en ny affär men pizzan smakar helt enkelt inte lika bra.

Milicha tar en titt på förändringarna inom Apoteket. Statliga monopolet har upphört och hon pekar ut förändringarna , till exempel, de nya bolagen har ingen översikt vart läkemedlen finns, priserna ökar, mediciner som de inte kan tjäna pengar på köps inte in, mindre personal i butikerna högre belastning på personalen, rådgivningsbiten är borta dvs de struntar i vad du köper ifall det kan vara rätt för dig istället vill de bara sälja. Kan lägga till det att om du har betalningsanmärkningar så riskerar du att bli utan din medicin. Jag undrar hur många som kommer dö för att de inte får tillgång till sin medicin för att de råkar ha betalningsanmärkningar eller för den delen att företaget inte köper in medicinen för att den inte är lönsam för dem att ha. Jag vill inte köpa saker och stimulera apoteksbolag som sitter på en sådan hjärtlös policy. Det finns ingen i samhället som tjänar på att tillgången till medicin har restriktioner som i längden kan innebära att folk får sitt liv förkortat. Vem vill dö för att de nya privata apoteksbolagen har strukturella barnsjukdomar för det måste ju hända på vägen att någon kommer i kläm innan de ser att deras policys inte fungerar så bra. Apoteket AB har gjort en undersökning som antagligen hela media missade där det framgår att var femte person har avstått läkemedel på grund av oro. Får väl tacka Alliansen för att ha genomfört denna förändring och skapat sämre tillgänglighet och större otrygghet när det gäller tillgången till mediciner (ironisk).

När jag läser att kvinnor har dubbelt så svårt för att få sin arbetsskada godkänd. Förklarning som ges från försäkringskassan är att de utgår från vetenskapen och den utgår från mansdominerade yrken. En forskare som specialiserat sig på belastningsskador ger förklaringen att det inte bara går att peka på lagstiftningen utan Försäkringskassan är restriktiv idag och han säger att kvinnors smärta tas inte på lika stort allvar som männens, oftast skylls kvinnors smärta på åldern. När kvinnor möter läkare och säger att de har jätteont uppfattas de som gnälliga.

Annonser

0 Responses to “18 juli 2010 – Inget Littorin idag.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
juli 2010
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: