19 Juli 2010 – Föräldraförsäkring, natokramare, ledarförtroende och byxlösa Aftonbladet.

Skrev en lite spretig text för några månader sedan där jag försökte gå in och kolla vart de olika partierna står när det gäller föräldraförsäkringen. Nu när Alliansen fogat samman ett gemensamt utkast som inte skall betraktas som ett färdigt förslag då känns det lite intressant att jämföra med det som partierna stod för i februari. Jag hade gärna viljat jämföra med rödgrönas förslag men jag hittar inget gemensamt förslag

på deras sida. Nåja. Tittar jag på alliansens förslag så känns det väldigt kosmetiskt och det har egentligen små förändringar. När man läser det snabbt fick jag intrycket att alliansen ville förlänga föräldraförsäkringen med en månad men de vill helt enkelt bara ge föräldrarna en månad att samtidigt vara hemma med barnet. Argumentationen från Kd s Emma Henriksson att föräldrarna skall kunna stanna hemma samtidigt om barnet har småbarnskolik. Om barnet är sjukt går inte saker som detta under vård av sjukt barn ? Jag bara undrar.

Enligt den moderata försvarsministern är Lars Ohly (V) en natokramare. Det är en lite ovanlig vinkling eftersom vanligtvis brukar borgerliga ta till retoriska grepp där de pratar stort och brett om kommunismen och hur många som har dött under kommunistiskt styre. Med stor förkärlek brukar de nämna Stalin och ibland Castro. Och detta som om Ohly bär någon form av ansvar för de fruktansvärda brott som framförallt Stalin gjort. Borgerliga bruka glömma Kina och Mao antagligen för att man vill förvalta goda förbindelser med den kommuniststaten. Hursomhelst om man grovt skall jämföra Alliansens och Rödgrönas position i Nato frågan så vill alliansen vara en del av Nato och Rödgröna vill inte detta, dock vågar inte alliansen föreslå ett medlemskap i nato därför att opinionen är dålig mot detta. Rödgröna är tydliga när de säger att Sverige skall behålla sin handlingsfrihet när det gäller försvaret av Sverige och de säger bestämt nej till Natomedlemskap för att de anser att det skulle inskränka en självständig utrikespolitik. Om det blir så att Sverige samarbetar med nato i vissa operationer så är det för att Sverige själv valt att göra det. Detta är en otrolig skillnad från att vara med i Nato och ta order från USA. Om det är någon som är natokramare så är det Tolgfors och resten av alliansen. Knappast Ohly. Det verkar finnas två olika retoriska grepp när borgerliga går in och debatterar om Vänstern. Antingen handlar det om att Vänstern får för mycket att säga till om i överrenskommelserna med rödgröna eller att de får foga sig i Rödgrönas samarbete och inte får så mycket egen politik i det Rödgröna samarbetet. Jag tycker att detta knappast gör till eller från för Vänstern och deras väljarstöd. Om företrädare för Alliansen tycker att det är viktigt att måla i stora bilder hur långt de står från Vänstern då missar de att kommunicera sina egna sakfrågor. Det är det som folk är intresserade av.

Högt förtroende för Fredrik Reinfeldt skiver Kent Persson (M) på sin blogg. Vem bryr sig undrar jag. Jag förstår inte förkärleken för att mäta förtroendet för Statsministern. Vi har inte ett politisk system där vi väljer president som de gör i USA. Jag har sett mätningar av Obamas förtroende i USA och där kan jag fatta att det finns någon form av relevans. Det är ju han som kommer stå mot en kandidat från republikanerna om ungefär två år. 77 % har förtroende för Reinfeldt exklusive felmarginaler inräknat i det absoluta talet men 77 % kommer aldrig att rösta på moderaterna i nästa val. Folk väljer partiet före ledaren.

Mera Kent, inte popbandet men kommunalrådet i Örebo. Det handlar om Littorin igen. Han lyfter fram Skytte som skriver på SvD något om att aftonbladet står med brallorna nere och text av en journalist på DN. Jag har sagt det innan och jag säger det igen med risk att bli tjatig, de vet inte vilka kort som Aftonbladet sitter på. När Aftonbladet visar vad de har då kan man säga att det är ord mot ord om det är vad det är men inte innan dess. Det finns ingen som helst kritik från Kent , från Skytte eller från skribenten från DN när det gäller Littorins beteende dagen då han avgick. Finns ingen kritik mot moderaternas krishantering när det gäller avgången. Det tycker jag är ett mysterium till en viss del men kanske inte ett mysterium iallafall när det gäller att Skytte, DN och Kent Persson står alliansen nära politiskt sätt. När det gäller skytte och hans syn på Aftonbladet så antar jag att de alltid kommer ha byxorna nere, vad de än skriver och hur de än skriver.

Annonser

0 Responses to “19 Juli 2010 – Föräldraförsäkring, natokramare, ledarförtroende och byxlösa Aftonbladet.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
juli 2010
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: