20 juli 2010 – Mittens rike, nej till utländska studenter, bakvända handlingssätt och Hökmark slår ett slag mot diktaturer.

Via Kent läser jag att det finns fler väljare som ser sig som höger jämfört med vänster. Det hade varit intressant att också fråga dem vilket parti de sympatiserar med för att identifiera vad de anser vara mitten i partipolitiken. Kent Persson (M) analyserar att sossarna har tagit en vänstersväng tillsammans med V och Mp och han är övertygad om att Sahlins ledarskap och Ohlys vänsterpolitik skrämmer bort människor. Jag tycker att han har rätt att sossarna har tagit ett steg till vänster men jag tror inte att det skrämmer bort den väljare som identifierar sig som mitten. De som skräms bort är de som identifierar sig som höger och det är väldigt få av dessa som skulle rösta på något parti som samarbetar med partierna till vänster. För mig är miljöpartiet mitten i Svensk politik något jag gissar att Kent inte håller med mig om fullt ut. Jag ser inte Centerpartiet som de som ligger mitten av politiken utan de har tagit en rejäl högersväng, en faktor så som att bli kärnkraftsvänliga gör att de ger upp en fråga som varit väldigt viktig för Centern innan, de har hoppat på moderaternas tåg med alliansen och ju mer de åker med åt höger ju fler väljare verkar lämna tåget och alliansen.

Danska Emma får inte läsa Japanska på svenskt universitet därför att hon har utländska betyg från Danmark. Det finns avtal som säger att Svenskar kan studera i Danmark. Det kanske blir så att Danmark inför en förändring som gör det lika lätt eller svårt för Svenskar att studera i Danmark som det blivit för Danska Emma i Sverige.

Centerpartistiska Johan Pettersson i Örebro konstaterar att just nu går mediedrevet mot Aftonbladet efter publiceringen runt Littorin. Det kanske är en skön revansch för alla kändisar som svurit över skvallerjournalistiken som han skriver jag tror inte att Aftonbladet tycker illa om uppmärksamheten. Få se om Littorin väljer att stämma tidningen. Vinner han där så kan man tala om revansch till en viss del ? Via Albin Ring Broman blir jag uppmärksam på denna post på DN skrivet av juridikdocenten Mårten Schultz där han säger att Aftonbladet satt rättssäkerheten ur spel. Han konstaterar att i juridiken betraktas han som oskydlig, men i medias värld betraktas man som skyldig innan man kan bevisa sin oskuld. Pär-Arne Jugenius (tidigare Pressombudsman) säger i studio ett att han tycker att det var mycket märkligt att Aftonbladet väljer att publicera rykterna och antydningarna en dag och sedan några dagar senare väljer att publicera underlaget för sin artikel. Aftonbladet har skjutit från höften fortsätter han och Littorin själv bidragit till detta genom sitt uppträdande och oklara besked. Båda parter har agerat tidsmässigt bakvänt, Aftonbladet genom att publicera rykten först och sakuppgifterna sen. Littorin med undanflykter först och dementin några dagar senare.

Gunnar Hökmark skriver att demokratin pressas tillbaka i länder som Iran en diktaturregim som är aggressiv säger han. Det hindrade inte Alliansen från att besluta om att skicka ambassadören att närvara vid installeringscermonin för Ahmadinejad efter det att människor demonstrerat på gatorna mot valfusk där diktaturen använde sig av prickskyttar från taken , massarresteringar och tortyr av demonstranterna för att slå ner och försvara diktaturen. Det är viktigt att agera för en global frihetsrevolution skriver Hökmark, det ser inte så bra ut att Sverige skickar sin ambassadör till att närvara när en diktator svärs in. Det får inte Sverige att framstå som ett land som står för en frihetsrevolution. Vackra ord men betyder det egentligen i handling för Alliansen och Moderaterna ? När Gunnar Hökmark säger att Rödgrönas främsta profil är att kräva att USA ska ta hem sina trupper så har han läst Rödgrönas överrenskommelse som fan läser bibeln. Det stämmer helt enkelt inte det som han säger. Det står i punktform exakt vad Rödgröna tänker att verka för. När det gäller USA tänker de verka för att stänga Guantanamo, verka för att USA ansluter sig till den internationella brottsmålsdomstolen och en aktiv dialog med USA för att bidra till fred, säkerhet och utveckling i världen. Krav att USA skall dra tillbaka deras trupper är de facto INTE Rödgrönas främsta profil. Jag noterar att USA planerar för reträtt i Afghanistan innan 2014 det betyder att Sverige också måste dra sig tillbaka från Afghanistan om inte Sverige planerar att stanna utan understöd. Ohly och Vänstern får som de vill men beslutet att vara eller inte vara i Afghanistan har aldrig varit i Sveriges egna händer utan i USAs händer.

Annonser

0 Responses to “20 juli 2010 – Mittens rike, nej till utländska studenter, bakvända handlingssätt och Hökmark slår ett slag mot diktaturer.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
juli 2010
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: