22 juli 2010 – Guillou kritiserar ”högerpartiet” Mp, Ankersjö kritiserar ”vänsterpartiet” Mp och mycket pengar är inte automatiskt lycka i livet.

Tittar på Guillous artikel i Aftonbladet där han beskriver att kunskap måste mätas. Jag tycker det är en självklarhet så som Guillou beskriver varför rika barn i allmänhet får bättre betyg än fattiga barn. I rika familjer finns det inget behov av att ha självförsörjande barn och det är inget problem att barnen studerar några år utan att bidra till försörjningen. Han berättar om 60 talets Sverige där lösningen var att ta bort betygen så att rika barn inte fick bättre betyg än de fattiga. Guillou fortsätter att skriva att Lärarförbundet förklarar orättvisorna i utbildningssystemet på privatiseringen av skolan. Detta bidrar till en utarmingsprocess av kommunala skolan. Han beskriver ett mesigt sosseparti som inte våga stå näven i bordet mot sabotaget av den demokratiska skolan då samarbetspartnern Miljöpartiet sätter sig på tvären. Jag tycker att det ligger något i det som han säger, jag anser att skolan skall vara så homogen som möjligt över hela landet en privatisering bidrar till en stor ojämnhet något som gör att tjejen eller killen som råkar vara född i en fattig familj har en mycket längre väg att gå för att nå den utbildningen som de har kapacitet att uppnå. Det handlar om att ta vara på varje människas potential så gott som möjligt och också i samma slag stoppa unga begåvade människor från att stoppas vid dörren till högre utbildningen för att de inte fick chansen att utveckla sin potential för att verktygen för att ge kunskapen saknades. Vi lever i ett befolkningsmässigt litet land. Vi har inte råd att slösa med människors potential för att vi inte har förmågan eller saknar bristen att hjälpa barnet att få ut sin fulla kapacitet.

Medans Guillou är arg på Miljöpartiet för att de ligger nära höger när det gäller skolpolitiken så vill Centerpartiets Ankersjö placera Miljöpartiet till vänster. Jag kan i och dig förstå att han ser Miljöpartiet som vänster från den sidan som han står och pekar med hela handen. Centern har tagit en rejäl högersväng och då ser Miljöpartiet ut som vänster i hans ögon. ”Milleu” betyder mitten på franska något som han hört att Maria Wetterstrand sagt under Almedalsveckan. Center betyder center på svenska och inte höger där ”centerpartiet” står just nu. Ser att han hänvisar till en Novusundersökning som centern beställt som jag trodde var för offentlig granskning men inte så. Hursomhelst där har de ställt frågan ”Har miljöpartiet utvecklats åt vänster sedan samarbetet inleddes med S och V ?” Det är en ganska styrd fråga och det är en ganska låg siffra 38% som de får fram. De får inte ens en majoritet av de tillfrågade hur många de nu tillfrågade 1000 pers ? Man skulle kunna ställt frågan ifall man anser att Miljöpartiet är ett mittenparti och sedan satt svarsalternativen ja , nej eller vet inte. Då är risken att de inte får det svaret de vill ha och då kan inte Ankerjö skriva sin artikel och peka med hela handen. Jag tror inte Centern vann många röster på den artikeln. Jag tror inte att folk läser artikeln och tänker, ”fy fan, de vill att pensionärer skall äta vegetariskt på tisdagar i Stockholm , fyy Miljöpartiet det vill jag inte vara med om”. Den röda kärnfrågan som håller V , S och Mp samman är soledariteten till människor, de sätter människan i centrum även ifall de inte alltid kommer till samma slutsatser om hur de skall verka för att få människor att växa. På allianssidan får solidariteten för männsikan ibland ta ett steg tillbaka för att sätta företagens väl och ve först. Något som jag tycker är lite konstig för företag har ingen rösträtt i val. (uppdatering 22/7-10 kl 10.22, Proffstyckarna skriver bra om detta)

Michael Moore skriver att Sverige är ett av de länderna som är topp 5 när det gäller lyckligast i världen. En slutsats de drar är att lycka från dag till dag är knutet samman med hur bra ens psykologiska och sociala behov är tillgodosett. Det är inte de rikasta länderna i BNP som har de lyckligaste befolkningen. Costa Rica som ligger på plats 6 lyfts fram som ett exempel som ett land med täta sociala nätverk vilket gör att individer kan känna sig lyckliga även ifall de inte har mycket pengar.

Annonser

0 Responses to “22 juli 2010 – Guillou kritiserar ”högerpartiet” Mp, Ankersjö kritiserar ”vänsterpartiet” Mp och mycket pengar är inte automatiskt lycka i livet.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
juli 2010
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: