Begår de ett brott ?

Jag har bara en enkel fråga till de som skrivit artikeln i SvD. Utan att ta någon ställning i själva sakfrågan när det gäller Syndikalisternas och Berns konflikt så vill jag bara slänga ut frågan.

Begår de brott ?

I artikeln skriver VDn för Berns, polisstyrelsens ordförande i stockholm (moderat) och vice ordförande i City polisnämnd en debattartikel där det har följande formuleringar.

”Blockad med tydliga paralleller till organiserad brottslighet”

”inslag av utpressning”

”gäng som maskerar utpressning som facklig aktivitet”

”Utpressning och organiserade trakasserier mot företagare sker allt som oftast i det tysta. Med hot om skadegörelse eller våld försöker kriminella ligor tvinga till sig pengar.”

”Nu har en ny typ av utpressningssituation sett dagens ljus genom att syndikalister blockerar ingångar till företaget och skrämmer anställda och besökare.”

Om det nu är så som VDn för Berns och de och de höga talespersonerna för Stockholmspolismyndighet påstår att dessa personer begår brott så är det väl bara att polisanmäla detta ?

Om dessa personer inte begår ett brott så skall de inte heller skriva att det gör detta i artikeln. Det går ut och in genom att prata om organiserad utpressning och sedan pratar de om det som Syndikalisterna gör. Det borde väl vara det enklaste i världen att arrestera dessa personer. Utpressning är ett ganska allvarligt brott så det är väl bara att lägga fram bevisen och få dem dömda och satt i fängelse.

Men tydligen så verkar författarna själva veta att dessa personer inte begår något brott det är därför de skriver en debattartikel i SvD istället. Nu vet inte jag i sak exakt vad som hänt men jag kan dra den enkla slutsatsen att om de begick brottslig handling skulle de inte skrivit en debattartikel då skulle personerna varit i fängsligt förvar i väntan på rättegång för misstanke av utpressning.

Det finns ingen människa som går i försvar för någon som begår en kriminell handling. Är det inte kriminellt i sig att anklaga någon för att begå ett brott när det inte stämmer ?

Frågan är enkel. Begår de ett brott på grund av sitt handlande ? Ja eller nej ?

Annonser

0 Responses to “Begår de ett brott ?”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
juli 2010
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: