Ingångna avtal.

Tittar på Mary X post om avtal angående att Littorin önskar få sitt avgångsvederlag.

Här är mina funderingar.

När hon skriver att skrivna avtal bör gälla utan diskussioner skulle jag nog vilja säga att om intresse finns för en diskussion om hur avtalet ser ut så skall den diskussionen tas.

Jag tror inte att folk reagerar på detta utav avundsjuka, Mary lyfter fram den tesen.

Ja menar ok, det finns kanske de som reagerar på det sättet men det måste ju finnas andra orsaker än just avundsjuka.

Kan inte tänka mig att det är många som är avundsjuka på Littorins sits i livet just nu. Det finns situationer i livet när alla pengar i världen är värt lika mycket som det minsta sandkorn på stranden.

Du beskriver media som de som betraktar politiker som någon slags apor på Skansen som man kan ge en banan ibland. För det mesta är politiker engagerade och håller inte på med dumma saker. Med all respekt för aporna på skansen så ser du aldrig någon av dem springa runt och vifta med en toblerone eller för den delen iklädandes gröna clownnäsor och hålla upp plakat som ”fuck facket forever”. Det finns politiker som gör det och de beter sig värre än aporna på skansen.

När sådant händer , var finns kritiken och irritationen mot detta från andra politikerkollegor. Oftast är den ickeexisterande. Den sidan som är i politisk opposition till de som beter sig reagerar medans andra sidan sitter tyst om de har någon kritik överhuvudtaget.

Jag har en fördom om moderater. De är inte speciellt förtjusta i Aftonbladet för att de är så starkt politiskt anknyten till Socialdemokraterna via LO. Ni får gärna rätta mig om jag har fel.

Denna fördomen bidrar kanske till att en person som Littorin flyr från journalisten när han konfronteras med uppgifter från ”Anna”. Sedan avgår han några timmar senare. Han uppger en orsak som gör Aftonbladet misstänksamma med tanke på den konfrontationen de hade med honom.

De söker honom men de finner honom inte. De har kontakt med ombud till Littorin och till slut publicerar de vad de har.

De säger att de aldrig hade publicerat om han hade dementerat uppgifterna till Aftonbladet. ”Fan trot” säger Mary. Varken Mary eller jag vet ifall de hade hållt det löftet. Hon kanske tror att de hade publicerat det i vilket fall som helst för att hon är Moderat och den tidningen har starka band med Socialdemokraterna som är Moderaternas motsats i Svensk politik.

Mary tror att scoopintresset för frestande för Aftonbladet osv. Ingen kommer veta om de avstått från att publicera för det hände inte så.

Jag retade mig på att Littorin nämner sina barn på presskonferensen. Det är ointressant för politiken att plocka fram dem och det jag ser på presskonferensen är att han gömmer sig bakom sina barn. Sedan när det kommer fram att han haft en konfrontation med Aftonbladets journalist och anledningen inte är barnen utan att detta hände då ser det inte bra ut.

Vi skulle få mycket bättre politiker om de hade samma typ av regler för politikerna som för andra människor. Då lever man liksom i det systemet som man beslutar och stiftar lagar i. Om man inte har kontaktyta med de regler som man har makt att förändra så blir det svårare att se vad som bör förändras i systemet.

Annonser

0 Responses to “Ingångna avtal.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
juli 2010
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: