Att bygga en miljöpartistisk stereotyp.

Läser debattartikeln skriven av Alexander Bard, Annika Beijbom, Erik Laakso och Anders Svensson.

Där berättar de varför de inte skall rösta på Mp i valet 2010.

De beskriver Miljöpartiets politik som religös och tvingande mot andra att bli som dem. De fastnar på en fras som Maria Wetterstrand har sagt ”Naturen har ett egenvärde” och sedan sätter de igång och tolka dessa ord.

Efter mycket sus och dus så har de tolkat fram att begreppet ”Naturen har ett egenvärde” har att göra med att Maria Wetterstrand är fundamentalt religiös.

Jag förstår inte tvångsresonemanget, hur kan de påstå att ett parti på circa 10 % av väljarstödet skall tvinga på andra människor deras politiska övertygelse? Detta påminner mig om vad neocons i USA med Fox News i spetsen försökte måla på bilden av Obama som någon form av messias just för att han var mycket populär.

Av de sju riksdagspartierna är Miljöpartiet det parti med den plattaste hierarkin. Tar man ett uppdrag så är det tidsbegränsat hur länge man får sitta. Liksom de fyra debattörerna har alla som är politiskt engagerade på toppnivå en djup övertygelse att deras politiska ideologi är den bästa. Det är till gränsen skrattretande att måla upp bilden av ett parti som vill forma alla att bli som dem.

Om skribenterna tycker att Miljöpartiets politik känns så hotfull och religiös varför väljer då folkpartisterna att gå i allians med ett parti som inte separerat kyrkan och politiken. Om ni är så liberala varför bryter ni inte ur allianssamarbetet och står på era egna ben ?

Om Mp är så dåliga och sitter med sina 10 % efter valet se då till att jobba över blockgränserna för att begränsa Mps makt som tydligen är så skadlig.

Bard skriver att han väntar med spänning på den som han anser nödvändiga interndebatten i Miljöpartiet. Han får väl bli medlem i miljöpartiet och påverka det från insidan istället för att stå på utsidan och peka med hela handen och kommendera vad Miljöpartiet skall sätta upp för frågor på agendan.

Det var liberalist han va’. 🙂

Alla får vara som de själva är, eller hur ?

Lev som du predikar.

Annonser

0 Responses to “Att bygga en miljöpartistisk stereotyp.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
augusti 2010
M T O T F L S
« Jul   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: