Hur många AIK:are älskar Blåvitt ?

Kanske är det jag som är orättvis här, men när en etablerad rikstäckande tidning som DN skickar ut en ledare utan någon avsändare då tänker jag att nu kommer det riktiga sliskiga saker. Det fina med att inte skriva under vem som producerat artikeln är att ingen behöver personligen stå till svars för artikeln.

Det är som att någon fiser i ett rum men ingen vill komma fram och säga att de var dem som gjorde det.

Få se vad de skriver då.

DN börjar med att konstatera att Sahlin fullföljer rödgrönas strategi från i våras, eftersom opinionsmätningarna som tydligen tolkas som någon typ av sanning hos DN visar dåliga siffror för Rödgröna så kommer det att bli ett tungt nederlag för sossarna.

Hur kan de veta allt detta på DN ? Sitter de med spåkulor och vet om valresultatet ?

Nästa textrader konstaterar de att expressen och aftonbladet hade mörka rubriker för Rödgröna som till exempel ”Raset” och ”Kris”.

Kvällstidningar överdriver aldrig eller hur och de vill inte sälja lösnummer som trots allt är deras levebröd ?

Visst både Rosengren och Feldt riktar stark kritik mot Rödgröna därför att de vill bilda regering med vänstern skriver DN. Tittar man på kritiken från Feldt så handlar det om att bilda regering med vänstern, han tror att vänstern kan kosta Rödgröna valsegern. Men det är något som han tyckt länge säger han. Rosengren säger att ”de skall skärpa sig” tydligen kommer detta från intevjun i Agenda och Björn Rosengren säger många saker men inte just att det skall skärpa sig, det är en journalistisk spin och tolkining och för de som trivs med de enkla orden får väl nöja sig med att Rosengren sa att de borde skärpa sig annars kan man ”klicka in” på Agendas sida och bedöma själva vad och Hur Björn Rosengren analyserar (analysen börjar runt 22.50 i klippet) . Och Ingvar Carlsson vägrar att säga något och manar till att sluta leden och hålla inne kritiken.

Om man skall säga generellt så har jag undrat när jag växte upp varför ett parti som under långa tider under 70, 80, 90, 00 talet utan egen majoritet hade rätten att själva bilda regering utan att släppa in stödpartierna. För mig känns det demokratiskt ologiskt. Men det är min åsikt.

Ok läser vidare i DN ledaren.

DN tolkar Rödgrönas sitiuation som prekär och tydligen visade Rödgröna inte upp styrka och enighet. DN säger att de inte tror att de kan vända detta. Jag tror inte heller att DN någonsin tror eller vill att Rödgröna skall vinna. De står politiskt närmare Alliansen än de rödgröna. Så vad skall man säga om kritiken. Hur många AIK:are älskar Blåvitt ?

DN tycker att Rödgrönas valmanifest någon genomgripande idé som skakar om debatten, Sahlin saknar krismedvetande, Reinfeldt har fått Sahlin dit han vill ha henne och skattehöjningarna riktas mot ”storstadsväljare som arbetar, äger ett hus eller köper hushållsnära tjänster”. Gruppen som andra skulle kalla höginkomsttagare. Den grupp av  cirka 350.000 invånare som är flitiga med att använda RUT, som bor i villa och i storstaden. Man kan ta röda bergets variant att 8 av 10 vinner på Rödgrönas politik. Vad skall jag säga ? Hur många AIK:are älskar Blåvitt ? Hur många högervänliga tidningar pratar sig varm för vänstersidans politik ? Inte en enda. Det finns inte ens på kartan så här nära val. Speciellt inte i ledare där man inte vill skriva ut att man författat artikeln.

Enligt DN så håller regeringen i taktpinnen i valet, man pratar inte om sjuka som klämts i byråkratin, arbetslösa som fastnat hos jobbcoacher eller flykten från A-kassan.

Jag vet inte vad de tror på DN, men en person som varit sjuk och klämts i det nya systemet, frustrerade unga arbetslösa som har jobbcoacher som inte hjälper dem och de som flytt A-Kassan för att sedan bli arbetslös och förlora inkomster är knappast personer som kommer att tacka Alliansen och ge dem deras stöd.

DN tycker att tydligen att förslaget om att sänka maxtaxan i förskolan är dåligt eftersom sossarna hade detta förslaget under Göran Perssons tid. Jag vet att Alliansen gick till val förra gången 2006 på att sänka maxtaxan på fritids något som de senare svek med förklaringen att de hade inte råd att genomföra den 0,5 miljarders satsningen enligt Jan Björklund. Det hade varit behövliga pengar för ensamstående föräldrar som arbetar.

Annonser

0 Responses to “Hur många AIK:are älskar Blåvitt ?”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
september 2010
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: