Egentligen är det inte namn och personnummer man är ute efter, man vill egentligen bara säkerställa att det inte är industrier eller mediakoncerner som ligger bakom stora donationer.

Det är exakt vad det handlar om och det är Henrik Oscarsson – professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, forskare inom media och korruption vid The Quality of Government Institute (QoG)  – som säger detta.

Transparensen är viktig och jag är glad att Rödgröna kommer att pusha för en lagstifting. Det är tråkigt att Moderaterna och Kristdemokraterna inte önskar sådan utveckling och försöker blanda bort korten genom att hävda att det handlar om valhemligheten.

I den bästa av världar finns det en öppen frivillig redovisning av donationerna från partierna men nu funkar inte detta, då är lagstifting den vägen att gå.

Annonser

1 Response to “Egentligen är det inte namn och personnummer man är ute efter, man vill egentligen bara säkerställa att det inte är industrier eller mediakoncerner som ligger bakom stora donationer.”  1. 1 Årets första eftervalsanalys! « Sverige är inte världens navel! Trackback vid 8 september, 2010 kl. 06:25

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
september 2010
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: