Hade Alliansen styrt i Norge så hade norrmännen inte haft trehundratusen miljarder kronor i sin skattkista. Pengarna hade varit i andras kistor.

Stellan Skarsgårds ord när han talade för de rödgröna.

Han talade om fara med att sälja ut statliga företag och privatisera skolor, sjukvård, och till och med militären som de gjort i USA.

Han talade om omställningar som det innebär när statlig egendom säljs ut, när det är gjort så är det för alltid förlorat.

Han pekar på att försäljningen handlar inte om att göra en bra affär för staten utan att det handlar om principen att sälja ut.

Han tar ett exempel med försäljning av fastigheter i statlig ägo där innehavarna i ett exempel fick köpa sina lägenheter för 5 miljoner och han talar om en granne i det huset som sålde sin lägenhet för 10 miljoner veckan efter.

En dålig affär för staten som handlar om att sälja ut för att sälja ut. Om en blind utopisk tro att att Staten skall inte äga någonting lika utopiskt som det finns kommunister som anser att staten skall äga allting.

Varför skall man sälja ut statliga egendomar ? Den frågan ställer han till Alliansen och han pekar på att om man pressar dessa personer på ett svar så blir det oftast ett svar som kan komma från ett barn. Därför.

Varför sälja ut ? Därför ! Varför ? Därför…..

Peter Andersson (S) skriver om det.

Liberatas, Nemokrati, Johannes, anna m, Helle Klein, Rasmus Lenefors (S),

Annonser

0 Responses to “Hade Alliansen styrt i Norge så hade norrmännen inte haft trehundratusen miljarder kronor i sin skattkista. Pengarna hade varit i andras kistor.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
september 2010
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: