Hökmark är som katten runt het gröt i sin kritik.

Tittar man på Gunnar Hökmarks bloggpost så skriver han ett budskap men han länkar jättekonstigt. Det är väl ett tecken på frustration , eller så vill han säga något utan att säga något.

Titta på första meningen. Där skriver han att ”rödgröna har varit tydliga med att inte ge sverigedemokraterna” under ordet ”tydliga” återfinns denna länken som handlar om rösträkningen idag. En artikel som inte har direkt med rödgröna att göra eller deras tydlighet, och så håller det på.

För att varar tydlig. Rödgröna gick till val som ett block med gemensam valplattform. Miljöpartiet har varit tydliga med att påpeka att de inte har ett mandat att förhandla med Alliansen helt själva.

Nu kan det fixa sig för Alliansen idag att de får egen majoritet när rösterna är räknade. Blir det inte så då verkar det som att Alliansen har ett tydligt val. Antingen pratar de med alla de rödgröna partierna eller så pratar dem med Sd.

Jag vet inte om Gunnar Hökmark är frustrerad över att Mp klart stänger dörren för enskilda förhandlingar med Alliansen. Jag hoppas att till och med Hökmark kan förstå att Mp knappast offrar sitt mandat och sviker sina egna väljare och stödjer ett block som står politiskt sätt ganska långt från Mp.

Mp är inte till för alliansens eller Moderaternas välbefinnande, de är till för dem som valt dem. Tydligen har Hökmark missat att Mp är tydliga med att föreslå en bred uppgörelse mellan alla partier i riksdagen förutom Sd för att skapa en stabilitet och ta bort Sds chans till inflytande.

Men det är en annan sak att tycka om Mps förslag men det är ett förslag som sätter sd på sin 4 åriga ökenvandring i riksdagen. Sitter alliansen med egen majoritet så kan de lägga upp det som de själv önskar, har de inte det då får de ta hänsyn till det som bjuds.

Vill man inte då sitter man kvar i minoritet och riskerar att få problem vid varje omröstning under 4 års tid och man kommer att betraktas som ett alliansen som väljer linjen med passivt stöd från Sd, detta kan kosta mycket i trovärdighet som har en potential att minska stödet för Alliansen i nästa val.

Så antingen gör Alliansen ingenting, eller så pratar de med Rödgröna partierna, men som sagt, mandaten kan förändras och Alliansen kan bli majoritetsregering med minsta möjliga marginal.

Annonser

1 Response to “Hökmark är som katten runt het gröt i sin kritik.”  1. 1 Hökmark gnäller igen. « essbeck Trackback vid 24 september, 2010 kl. 01:12

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
september 2010
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: