Moderaterna agerar inte som ett demokratiskt parti.

Med förslaget från M att minska platserna i riksdagens utskott för att slippa Sd i utskotten är ett direkt hot mot demokratin. Samtidigt som Moderaterna önska mota bort Sd från utskotten så har de själva som parti inga problem med att försvara rätten att hemlighålla vem som donerar pengar till partiet vilket är mycket odemokratiskt. Det kan vara massor med intressenter, lobbyister och annat folk som företräder grupper som inte själva har rätten att rösta men tar till den Moderata bakdörren in i politiken till maktens centrum.

Man bekämpar inte partier som anses vara odemokratiska som till exempel Sd med odemokratiska metoder men jag förstår med Moderaternas ledarkultur att denna lösning känns logisk för dem.

Det handlar inte om att tycka bra eller dåligt om Sd, det handlar inte om att ge bifall för eller emot Sd.

Vad det handlar om att visa djupaste respekt för det mandat som de fått av folk ut i landet. Det handlar om att respeketera alla dessa människors demokratiska röst även om man tycker illa om Sd.

Moderaterna borde bli mer demokratiskt och transparent som parti och sluta med att gömma sina sponsorer från offentlighetens ljus. Pengarna är en grogrund till korruption i partiet något som de måste undanröja och jag hoppas att lagarna kommer att förändras på det planet.

Våra lagar skall inte formas i rum där ett parti är uteslutet bara för att de inte är ett önskvärt parti, vad man än tycker skall de sitta med vid bordet för att visa djupaste respekt för dem som valt in dem.

Hur man än vänder och vrider på det så är en persons röst på Sd lika mycket värd som en röst på M, Fp, Kd, S, Mp, V, C.  Man måste bita i det sura äpplet och inte justera strukturer med Sd som ursäkt.

När man sedan röstar för olika lagförslag då förutsätter jag att situationen är glasklar mellan de partier som inte tycker om Sd. Att de hittat kompromisser som gör att man sitter med majoritet hur den än ser ut. Utan att vara beroende eller göra sig beroende av Sd.

Att låsa ute dem gör skada och det är odemokratiskt.

Annonser

1 Response to “Moderaterna agerar inte som ett demokratiskt parti.”  1. 1 Hökmark gnäller igen. « essbeck Trackback vid 24 september, 2010 kl. 01:12

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
september 2010
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: