Hökmark gnäller igen.

Tydligen verkar det vara så att Hökmark verka vilja måla upp Rödgröna som oansvariga i denna situation och att påstå att att det finns en Rödgrön tystnad är att ta i.

På valnatten sa Reinfelt att han kommer söka stöd hos Mp något som Mp bestämt avvisat och hänvisar till ett förslag där alla partierna utan Sd sätter sig ner och beslutar hur de skall lösa detta. Tydligen är detta inte ett attraktivt förslag men vem vet, som Reinfeldt säger att valet måste ”sjunka in” först sedan kanske det händer något.

Reinfeldt har inte hört av sig till Mp och Mp har inte hört av sig till Reinfeldt och de väntar på vad Reinfeldt tänker göra. Om Reinfeldt inte hör av sig innebär det att han ger Sd inflytande något som han påstod innan och efter valet att han inte skulle göra. Han sa något i stil med att inte ta i dem med tång. Jag antar att han väljer tången före Rödgröna.

Sedan kan han köra 4 år och påstå att han inte ger inflytande till Sd, men kommer han att vara trovärdig i väljarnas ögon ?

Reinfeldt, Tolgfors, Ask, Husmark Pehrson med flera skrev en motion 2004 som heter ”En frihetens författning” där skriver dessa moderater anno 2004 att regeringen bör avgå efter allmäna val och att talmannen blir den som väljer den statsminsierkandidat som han/hon anser har största möjligheten att bilda en majoritetsregering.

Moderaterna anno 2010 tycker inte att detta är en bra idé eftersom de uppenbarligen sitter kvar utan majoritet tillsammans med sina allianspartners.

Spelar ingen roll hur mycket Hökmark beklagar och ojjar sig det förändrar inte situationen. Han tycker tydligen att Mp skall ge upp , svika sina egna väljare och stödja massvis med förslag från Alliansen som de står långt ifrån.

Det är kanske dags att Moderaterna beter sig som ett demokratiskt parti och ser till att löser detta. Hade man kört efter Moderaternas förslag anno 2004 då hade regeringen avgått efter valet och talmannen hade antagligen givit det största partiet Socialdemokraterna i uppdrag att försöka sy ihop en regering, om inte detta hade funkat så hade antagligen uppdraget gått till moderaterna.

Den situation vi har idag är en direkt effekt av att vi fick blockpolitik i och med att Alliansen bildades, eftersom de vann valet 2006 vågade inte V, S och Mp göra annat än att bilda sitt eget block. Detta har de sagt till väljarna. När sedan Alliansen är för svaga för att bilda egen majoritet så är tydligen första reaktionen att söka stöd hos ett parti på den andra sidan. Men nu är det så att detta parti Mp har bundit upp sig och är därmed inte tillgängligt för att ensam ge stöd till Alliansen även om de skulle känna sig positiva till detta.

Bollen ligger hos alliansen. Tar de inte kontakt med de Rödgröna anser de att Sd är ok att stödja sig på. Låt säga att det blir misstroende och att minoritetsregeringen faller vilket jag inte tror att det skall hända då går bollen över till de Rödgröna som då kommer antagligen att bjuda in alla Allianspartier till diskussioner men det blir diskussioner där Moderaterna har tappat initiativet.

Här är läsning som Hökmark missat.

0 Responses to “Hökmark gnäller igen.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
september 2010
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: