Vänsterpartiet. Vill ni ha en extrakongress ?

Jag är inte själv Vänsterpartist och kan räknas som Miljöpartist eftersom jag röstade på dem i senaste valet. Så beakta detta när ni läser detta. Men inget är hugget i sten, nästa val kanske jag röstar på någon annan.

Hursomhelst, jag skriver detta med anledning av vad Jonas Sjöstedt lanserar som idé om delat ledarskap i Vänsterpartiet. Det kan finnas en poäng i att dela upp ledarskapet mellan en manlig och kvinnlig representant. Om man vill jämna ut klyftorna mellan man och kvinna måste man organisationsmässigt bygga sin struktur där beslutsfattandet i partiet blir så jämnt som möjligt fördelat mellan båda könen.

När miljöpartiet har sina språkrör så handlar det om att de skall vara jämställda och kunna dela på jobbet. Det handlar också om att inte har någon ledare utan att ha representanter som kommunicerar partiets politik.

En politisk hierarki med ledare i toppen är en väldigt spetsig maktpyramid och avståndet mellan toppen och gräsrötterna är större än ifall man har talespersoner som representerar partiets frågor. Det blir en större kontaktyta mellan toppen och gräsrötterna i ett parti som delar up ledarskapet.

Jonas Sjöstedt föreslår en extrakongress och gärna innan ordinarie kongress jan 2012. Så vill ni Vänsterpartister ha en extrakongress ?

Annonser

0 Responses to “Vänsterpartiet. Vill ni ha en extrakongress ?”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
september 2010
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: