Sparka på de som ligger ner politik med införandet av ”Curling lagen”.

Jag läser att Beatrice Ask vill införa en bestraffning där barnet som begår ett brott som medför en skada som skall bestraffas med ekonomisk kompensation till den drabbade. Den som skall betala är inte personen som begår brottet, utan föräldern till det barn som begått brottet.

Problemet är att det kan uppstå en utpressningssitation mellan barnet och föräldern. Barnet vet att om de begår skadegörelse så kan de gräva ett stort hål i sina föräldras plånbok. Barnet bryr sig inte om de orsakar ekonomisk skada mot andra eller mot sin egen familj.

Den ensamstående föräldern som kämpar för att hålla sig över den ekonomiska vattenytan kan skakas om rejält av ett ekonmiskt bortfall på 8000 kronor för någonting som föräldern inte är ansvarig för.

Däremot föräldern eller föräldrarna med goda inkomster är detta belopp mer eller mindre en spottstyver. Detta är en bestraffning som inte skulle drabba någon fattig. Irriterande med böter men det sänker inte hela ekonomin om man har det gott ställt.

Tyvärr skickar det ut signaler att man inte längre har ett eget ansvar för sina egna handlingar utan man kan lassa över ansvaret på någon annan.

Detta förslag kommer att sänka familjer som redan har det ekonomiskt kärvt. Det kommer inte spela någon roll att man som förälder försöker kämpa och jobba in pengar för att familjen skall överleva, har man ett barn som kommit snett så skall man tydligen klara av konststycket att hålla reda på sina barn samtidigt som man är på arbetet och försöker jobba in pengar.

Jag är övertygad om att denna lag skulle vara mindre attraktiv att genomföra om man knuter an straffbeloppet till föräldrarnas inkomst.

Låt säga att ett hushåll tjänar 500.000 kr och straffbeloppet är 10 % då blir böter på 50.000 kr för ett brott som föräldrarna inte gjort.

Låt säga att ett hushåll tjänar 120.000 kr och straffbeloppet är 10 då blir böter på 12.000 kr.

Om man ändå skall införa en sådan här totalt korkad lag så skall väl alla föräldrar som inte begår brott men får betala böter ändå göra det i propotionallitet till sin egen inkomst.

Syftet med lagen är väl att man skall uppfostra föräldrarna och se till att de kan ha koll på sina barn även ifall de är fysiskt oförmögna att övervaka sina barn vid stunder då de kanske är på arbetet.

Jag vet inte vad man skall kalla en sådan har lag. Curlig lagen ? nu skall inte föräldrarna sopa upp efter sina barn de skall också plocka upp notan när barnet begår brottet. Nästa steg är att de skall sitta i fängelse för brott deras barn gjort, det finns redan i USA.

Denna regeringen säger med denna lagen att man har inget eget ansvar för sitt handlande, man kan bli bestraffad för andras brott, en typ av kollektiv bestraffning, samtidigt är det så att är man tillräckligt ekonomiskt tät så är dessa böter obetydliga medans det kan vara en katastrof om man är fattig.

Detta förslag från regeringen är direkt pinsamt.

Annonser

0 Responses to “Sparka på de som ligger ner politik med införandet av ”Curling lagen”.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
november 2010
M T O T F L S
« Okt   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: