0,04 % av alla utbetalningar av bidrag var bidragsfusk.

Det kan vara värt att nämna det med anledning av vad ett visst centerpartistiskt kommunalråd vill införa. Skamstraff för bidragsfuskande. Tydligen lever han med den myten att bidragsfuskt är ett omfattande problem vilket inte stämmer.

År 1865 avskaffade Sverige skamstraff nu är det tydligen så att det finns idioter som vill införa det igen. Visst de straffade skall bli straffade men ser ingen anledning till att man skall införa ett moment av förnedring.

Vi är väl ett modernt samhälle där vi uppför oss civiliserade. Skulle man få tillbaka skamstraffet så skulle det sprida sig som en form av accepterad typ av bestraffning.

Tjockisskatten orkar jag nästan inte reflektera över, tänker på folk som har ätstörningar eller andra psykiska eller fysiska problem som gör att de inte har rätt kroppsvikt. Känns som något som skulle kunna komma från gama Nazi Tyskland där de straffade människor som inte såg ut på rätt sätt.

Rotar sig ett sådant tankesätt så kommer det att smitta över på andra områden där personer som inte passar in i en form av norm blir straffade.

Jag ser lite försvarstal från andra Centerpartister, ok jag köper det argumentet att han inte talar för hela centerpartiet, men jag tror faktist inte att Centern har råd att ha sådana knäppgökar i sina led. Jag tror inte han lockar till sig vanligt folk till Centern.

Annonser

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
januari 2011
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: