Sd tycker att Alliansen har rätt till 91 %.

Så röstar Sd i riksdagen. Nio fall av tio.

Något som jag tycker är ointressant är ifall Sd och Alliansen har pratat sig samman. Jag förutsätter att de inte gör detta.

Men man kan konstatera några saker.

  • Sverigedemokraterna är inget mittenparti i svensk politik, de har sin politiska hemvist till höger på den politiska skalan.
  • Sverigedemokraterna sitter i knät på alliansen även om alliansen inte önskar att de skall sitta där.
  • Sverigedemokraterna har ingen vågmästarroll, de får inget politiskt stöd för sina frågor hur mycket de än röstar med alliansen.

Så här kommer det att se ut under denna mandatperioden. Sd kommer ha sin ökenvandring dvs att de har inga politiska allierade i riksdagen. Jag tror att de personer som röstat Sd av rent missnöje inte är särskilt glada att deras representanter i riksdagen får noll politik medans de uppenbarligen ger alliansen ett 91 procentigt stöd.

Jag tror inte heller att de personer som är missnöjda med alliansen kommer att flytta sin politiska hemvist till Sverigedemokraterna för att de röstar ju med alliansen 9 fall av 10. De klarar inte av att axla rollen som ett parti som är vågmästare där de kan göra politiska uppgörelser för att få igenom sin politik.

Det viktigaste budskapet med statens utredningstjänst slutsats är att man flyttar Sd dit de hör hemma politiskt sätt och det är på högerkanten. Det finns ingen som stödjer Sd eller är medlem i Sd som kan förneka att Sd hör hemma på högerkanten. För om de skulle börja tjata och argumentera emot detta måste de förklara varför de tycker alliansens förslag är bra 9 fall av 10.

De är bara en menlöst politiskt isolerat parti utan politiska allierade. Deras väljare skulle önska att de skulle göra någon skillnad i riksdagen. Men nu blir det inte så.

 

Annonser

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
januari 2011
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: