Lite parodi på T moderatens tokpost.

Att skapa en bloggpost.

Nummer 1. Hitta en bild där Jimmie Åkesson skakar hand med Mona Sahlin.

Nummer 2. Säg att Mona Sahlin och Jimmie dansar tryckare.

Nummer 3. Förklara i kommentatorsfältet att när Sd röstar med Alliansen 91% av fallen har Sd vare sig aktivt eller passivt inflytande över politiken.

Fråga.

Varför tror T moderaten att just Mona Sahlin sitter och har överläggningar med Sd ?

Jag förväntar mig inte att en moderat skall ha de varmaste tankarna om sina politiska motståndare men att anklaga dem för att ha överläggningar med Sd krävs mer en bara en bild och ett påstående.

Igår konstaterade jag att Sd är ett högerparti. Jag är också tydlig med att påpeka att jag tror inte att alliansen ger något stöd för Sds politik även ifall de får stöd av Sd i 91 % av fallen när det är en omröstning där de rödgröna står på ena sidan och alliansen på andra sidan . Det skulle vara politiskt korkat ifall alliansen gjorde uppgörelser med Sd för ett sådant samarbete skulle komma fram förr eller senare .

Lite grinigt på Sd där de konstaterar de rödgröna röstade med de borgerliga i 38 fall. Jag funderade lite på vad de får siffran 38 ifrån. Om det handlar om att vid 38 fall röstade ett eller flera rödgröna partier för alliansens förslag då handlar det tekniskt sett inte om att rödgröna röstade med borgerliga utan att något av partierna på rödgröna sidan har gjort någon form av uppgörelse med alliansen i förhandlingar.

Det blir så när man sitter i minoritet som alliansen gör, Reinfeldt blir tvungen att dansa tryckare med Sahlin ibland och med Wetterstrand och Eriksson, om man skall använda T moderatens uttryckssätt.

Åkesson vill dansa tryckare med alliansen men han får inte. Sd ger alliansen stöd ändå utan att få någonting tillbaka. Måste vara jobbigt att inte få vara vågmästare i frågor som Sd skulle önska att de var vågmästare.

Det kanske går så långt att Sd blir frustrerade och fäller alliansens förslag bara för att skaka om, även ifall de tycker om alliansens förslag ?

 

 

Annonser

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
januari 2011
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: