Varför vill de som ses som framtiden i ett parti avveckla sin egen existens ?

Jag förstår inte poängen med att vilja upphöra som parti och gå samman med ett annat parti. Men det kanske finns någon form av logik i det hela. Argumenten som verkar gälla att det saknas ett starkt liberalt parti. Man blir väl knappast starkare för att man går samman med ett annat parti och blir ett nytt och diffust parti som väljarna inte förstår.

Jag uppfattar Centern som ett parti som har upphört att vara självständigt tänkande och att det som skall betraktas som framtiden i partiet (CUF) i princip vill lägga ner hela partiet och gå ihop med ett annat parti därför att opinionssiffrorna är låga.

Om man är så pessimistisk och tror så lite på livskraften i det egna partiet då kanske det är dags att packa ihop grejerna lämna partiet och starta just det där nya liberala partiet som man anser saknas. Om man tror på sin idé och kan föra ut sitt budskap som nytt parti då kommer också folk att förstå och välja detta parti.

Det är ganska ironiskt att ett parti som Centern som anses vara världens rikaste är så fruktansvärt dåliga på att få ut sitt politiska budskap att de måste får konstgjord andning i form av moderata kamrat 4% röster. Centern kan aldrig skylla på att de har dåligt med resurser utan den enda enkla förklaringen är att folk som leder partiet är inkompetenta.

Det är också ironiskt att ett parti som är så marknadsliberala samtidigt är så dåliga på att marknadsföra sig själva. De är för någonting som de inte riktigt förstår att nyttja för att visa svenska folket vem de är.

Hade Centern varit ett företag och man hade mätt partiet efter resultat så hade många i toppskiktet i partiet fått sparken för länge sedan på grund av uteblivet resultat i val utan pardon. Men tydligen får man fortsätta att styra centern trots att partiet krymper. De drar på sig själva en loserstämpel och det blir ju inte bättre av att ungdomsförbundet föreslår att man skall avveckla partiet.

För mig är Centern partiet som för 30+ år sedan var landsbydgens röst i riksdagen , man stod med gummistövlarna och pratade med bonden på bönders vis, sedan hände någonting , man tog bussen in till byn, sedan tåget för att landa någonstans i centrala stockholm och tydligen är sista steget att knacka på hos folkpartiet och fråga om de vill bli ihop.

Vad Centerpartiet borde göra är att ta på sig blåstället ta tåget ut från stockholm till byn , ta bussen ut till bonden, ta på sig gummistövlarna och stå där och ta utskällningen från bonden och göra allting för att vinna dennes gillande igen.

Eller så kan man ta limosinen till de rikaste områden och prata med sin nya väljarbas om hur man kan utveckla RUT som skattelättnadsprodukt.

1 Response to “Varför vill de som ses som framtiden i ett parti avveckla sin egen existens ?”  1. 1 De underskruvade bollarnas mästare – Tomas Ramberg | Nemokrati Trackback vid 8 januari, 2011 kl. 22:19

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
januari 2011
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

%d bloggare gillar detta: