Terrorism i USA, behovet av att fokusera på sina egna politiska visioner istället för att fokusera på att ”ta bort” sina politiska motståndare.

Det finns ingen skillnad mellan terrorism och terrorism. Jag läser att i USA har flera männsikor skjutits till döds av en galning som var ute efter att mörda en folkvald politiker.

Det som har hänt i USA efter det att Obama blivit president är att han sett till att begränsa lobbyisters inflytande och flytta makten från de som har pengar till de som har valt politikerna. När lobbyisterna inte längre har presidentens öra måste de ta till nya knep och det kan innebära att organiserar ”gräsrötter” för att på något sätt få folk att protestera mot reformer som till exempel tar bort privata marknadens monopol när det gäller sjukförsäkringar.

Då startar man ”tea party” rörelsen och pushar ut en ganska hårdförd retorik genom framförallt fox news där man växelvis skrämmer människor med lögner och halvsanningar och hetsar upp folk mot lagförslagen utan att faktamässing försöka beskriva förslagen rättvist. En av dessa populister (Sarah Palin) i amerikansk politik som rider på denna våg och försöker att vinna folk till hennes politiska sida har riktat sig mot de politiska motståndarna. Hon har haft en lista med valda politiker som måste tas bort för att de har ”fel” åsikter.

Det stora problemet är fokus på personen som är politikern i detta fall. En person som folk röstat på för att de gillar vad personen står för.

Fokuset borde aldrig vara på den enskilde politikern utan alltid på politikerns åsikter. Dessa skall man som politisk motståndare argumentera mot och debattera.

Problemet är att om man sätter fokus på personen som problemet gör man politiken extrem vilket kan stimulera galningar att begå fruktansvärda illdåd. Tydligen måste det hända att någon dör innan man reagerar på det. Alla dessa media som har varit ansvariga för att flytta fokus från sakfrågorna i politiken till politikerna själva bär ett tungt ansvar för att ha skapat ”triggers” som gjort att galningarna går från extremism till terrorism.

Media i USA kommer svära sig fri från ansvar, och detta är samma typ av media som kan söka hotbilder mot USA på andra sidan planeten sett från deras perspektiv och skrika ut i rubriker terrorhot så fort någon galning där släpper ett ljudband i mellanöstern. Deras egna ljudband som amerikanarna matas med på daglig basis, dessa ser inte tvbolagen själva som uppmaning till terrorism av amerikanare mot amerikanare där de försöker mörda folkvalda.

Vi skall vara väldigt glada att vi har sansade media i Sverige. Jaja, visst de kan kanske överdriva vissa saker men det är aldig fokus på politikern som individ i media utan fokus på vad den politikern sagt och argument för och emot på politisk grund.

Demokratin handlar om respekt för andras politiska åsikt. Man behöver inte tycka om vad andra står politiskt men respekten för andras åsikt måste alltid vara grundmurad. Aldrig ta till våld mot någon för att de tycker fel, tillhör fel parti eller någon annan orsak.

Gärna argumentation mot en politisk motståndare men på grunder som de skriver eller säger, aldrig attackera personen, hur de de lever sina liv i det privata.

Exempel

Gabrielle Gifford reflekterar över ”måltavleretoriken”

0 Responses to “Terrorism i USA, behovet av att fokusera på sina egna politiska visioner istället för att fokusera på att ”ta bort” sina politiska motståndare.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
januari 2011
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: