Felfokus med Mona och Kent.

Tittar lite på Mona Sahlins debattartikel om anständighet. Det hon säger är rätt när hon pekar på att sjuka behandlas som fuskare och och en belastning för samhället. Dock är det något som det skrivits spaltmeter om och det riktar sig mot ett alliansen som fullständigt struntar i kritiken.

Det finns ett felfokus här. Hon riktar sig mot en allians som fullständigt struntar i vad sossarnas avgående partiledare har att säga. Vad artikeln borde handlat om är vad man vill göra med sjukförsäkringen så som den ser ut, i detalj peka på de bitarna som man vill förändra, och rikta sig mot folk som är potentiella väljare och berätta vad man vill göra. Att rikta sig mot maktens döva öron är ganska meningslöst när man konstaterat att de inte lyssnar. Det blir lite en debatt på elitnivå ovanför människors huvuden från folkvald till folkvald.

Sossarna borde helt strunta i Moderaterna och deras stödpartier och istället rikta sin kraft på att fördjupa dialogen med vanliga människor. Att bli den lyssnande och också blir den som tar intryck och förändrar sin politik efter dialoger med människor. Om de börjar nu så kommer det resultera i att man ökar som parti i nästa val.

Örebro-Kents felfokus är ser lite annorlunda ut, han fokuserar på Ohly , det kanske inte är fel i sig om man politiskt står på högersidan och riktar några giftpilar mot vänsterpartiet. Felfokuset handlar om att knuta an vänsterpartiet till de forna kommunisterna med många obehagliga ställningstaganden bakom sig. Visst om man talar om partierna i ”fordon” tid finns det många obehagliga ställningstaganden där forna moderaterna har haft en förkärlek till diktaturer. Men vill man kasta sten i glashus så är det bara att sätta igång, och här pratar vi om en person som anser att det inte ens är politiskt aktuellt att prata om Fredrik Reinfeldts böcker på 90 talet.

Kent han är listig också. Vid sidan av att han länkar Mona Sahlins debattartikel och fullständigt ignorerar allt som Sahlin skriver (moderaterna lyssnar ju inte) och sätter fokus på favoritobjektet vänstern och Ohly. Inte nog med det, han vill gärna klistra fast Sd på Vänsterpartiet och säga ungefär att de är lika som bär.

Problemet med det resonemanget är att det är falskt. Det finns nog inte 2 partier i Sveriges riksdag som röstar mer olikt än Sd och Vänstern och det finns knappast några varma ord som växlas mellan dessa partier.

Något som Kent och alla andra alliansvänner får leva med är att Sd är väldigt lika alliansen, eller man kanske skall säga att Sd är en allians ”wannabee”.  Sd är ett högerparti och detta grundar jag på fakta. De röstar på alliansens förslag i 91 % av omröstningarna i riksdagen när V + S + Mp står på ena sidan och C + Kd  + Fp + M står på andra sidan.

Om det finns någon på allianssidan som har lust att argumentera om Sds position på den politiska skalan är det bara att argumentera på. Det är svårt att argumentera mot fakta på bordet och ni kommer inte kunna övertyga någon att Sd är något annat än ett högerparti.

Nu när jag haft så mycket fokus på Kents lilla post kan jag ta några sista slutsatser. Han vill gärna försöka dra sossarna mot höger så att de framstår som ”moderaterna light” samtidigt vill han flytta bort högerpartiet Sd från alliansen trots att de agerar stödparti till alliansen.

Sossarnas avgående partiledare har klart och tydligt blicken vänd mot ett alliansen som inte lyssnar. Det är inte dem man skall fokusera på utan framtida väljare. Man skall inte ta fram allt som är fel med nuvarande sjukförsäkring utan man skall ta fram en klar politik där man berättar exakt vad man vill förändra. Det är det enda som gäller. När man klarar av den biten vinner man också väljarnas stöd.

0 Responses to “Felfokus med Mona och Kent.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
januari 2011
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: