”Learning-by-doing” med alliansen.

Om jag har fattat allt rätt när det gäller vargjakten så minskades vargstammen för att ta bort vissa vargar för att de var inavlade.

När de sedan skjutit vargarna och upptäckt att de inte är inavlade så är det naturligtvis svårt att väcka dessa vargar till liv igen och släppa ut dem i naturen.

Jag har en ganska enkel lösning på detta. Skjut vargarna med bedövningspil, ta blodprov på vargen och besikta den med ett kunnigt öga. Sätt sändare på den. Gå tillbaka till labbet och analysera för att bedöma om denna varg är inavlad.

Efter den processen kan man lätt ta bort de inavlade individerna.

När man skjuter av vargarna utan att ta reda på innan ifall de är inavlade är bara ett svepskäl för att bli av med en varg till.

Nu har tydligen alliansen kommit på att det kanske inte var så bra att skjuta av vargen eftersom deras miljöminister säger att det är för få vargar i Sverige.

Själva metodiken att sätta nya förslag i hamn baserat på en åsikt utan att ha en vetenskaplig uppbackning är väldigt tvivelaktigt. Finns det fler områden där alliansen skapar nya lagar baserat på åsikter utan sakliga argument ? Då blir det många så kan komma i kläm innan man ser att förslaget inte var så bra och då handlar det inte bara om att vargar kommer i kläm utan också människor.

Det blir ”learning by doing” ledarskap med en skillnad man har ingen som visar vad som är rätt utan man testar teorier, åsikter och fördomar som man tror stämmer.

uppdatering 15 jan 2011

Lägger in några dagsaktuella länkar om vargjakten. Onödigt att skriva om samma bloggpost igen.

Ab1, Ab2, Peter A, DN1, Röda Berget, Roger Jönsson, Kulturbloggen, Kennet Lutti Arbetarbladet, Göran Greider Dala-Demokraten,

Annonser

0 Responses to “”Learning-by-doing” med alliansen.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
januari 2011
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: