Ullenhags åtgärder till lösningar ser halvdana ut.

För det första är det självklart att de personer som begår ett brott skall själv ta ansvar för sina brott. Det är så självklart att man inte borde skriva en artikel om det.

När integrationsminister Ullenhag skriver om det känns det som att det är något han just kommit på. Att saker ligger till på det sättet alternativt att människor i stort inte förstår att tycka att ansvaret för ett brott ligger hos de som begår brottet. Det känns som det finns ett pliktskyldigt förhållningssätt utan djupare brinnande engangemang för frågan från honom. Han som företrädare för ett parti som påstår sig vara liberalt borde starkare betona individens rätt och skyldigheter när de begår handlingar, bra eller dåliga.

Folk är inte dumma , det flesta fattar att man inte bär ansvar för någon annans brott , sedan finns det naturligtvis tokstollar som alltid kommer länka en persons brott till en grupp som de inte tycker särkilt mycket om. Då kan det handla om religion, ursprung , etnicitet som den extreme tar fram och spyr ut sig hatbudskap.

Det är svårt att avhjälpa och ta bort det problemet helt för det kommer alltid finnas folk som hatar andra människor som de anser är olycka för allt hemskt som händer. När Ullenhag senare tar en del av lösningen att bjuda in muslimska organisationer så stärker han bilden av sin åsikt att lösningen ligger i att prata med dem.

Visst, man kan säkert ha konstruktiva diskussioner för att få bort folk från att bli extrema personer som går från tanke till våldsam handling, men man minskar ju inte de få extrema personer som tycker att gruppen muslimer är ett problem. Det spelar ingen roll hur skötsamma människor är, om en person som de extrema personerna identifierar med att vara muslim så kommer denna grupp att fortsätta att peka på gruppen som ett problem.

Om Ullenhag söker den konstruktiva diskussionen där han vill prata om att inte skuldbelägga gruppen muslimer då skall han först och främst ta en diskussion med grupper som hela tiden ger muslimerna kollektiv skuld.

När lasermannen 2 härjade i Malmö då bjöd inte Ullenhag in kristna organisationer för samma typ av överläggningar som han tagit initiativ till nu.

Varför inte det ? Jag vet det låter absurt men jag plockar fram detta tankesätt för att peka på hur felriktat Ullenhags initiativ ter sig.

Där fick nämligen den tokiga förövaren bära sin skuld själv och det var liksom underförstått och självklart. Nu är det tydligen inte så när det gäller hjärntvättade knäppgöken som försökte spränga andra med sig själv i Stockholm.

Det finns en enkel lösning.

Håll skulden hos dem som är skyldiga. Inget mer. Se folk som individer med eget ansvar och egen skuld vem de än må vara.

Det där med svensk tolerans och öppenhet fattar jag inte vad han riktigt syftar på. Det är ett luddigt begrepp som han bör släppa i framtida debatter eller förklara vad han menar med det. Att vara tolerant eller öppen är väl knappast något som är specifikt svenskt.

Annonser

0 Responses to “Ullenhags åtgärder till lösningar ser halvdana ut.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
januari 2011
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: