Kanske dags att ge cancerhjälpen statligt stöd därför att de blir den organisation som täcker upp där de sociala skyddsnätet brister.

Det skall inte gå så långt att en person som kämpar mot cancern måste välja mellan hyran och medicinen när det gäller att täcka sina utgifter.

Medicinen behöver man för att vinna kampen mot cancern och de skall absolut inte vara så att man väljer bort medicinen för att täcka hyran.

De som står för detta stödet är cancerhjälpen. Kanske det är bättre att de får statligt stöd just av den anledningen att de delar ut pengar till cancerpatienter så att de slipper att välja mellan hyran och medicinerna.

De gör det arbetet och täcker upp där de sociala skyddsnätet inte räcker till.

Egentligen skall man vända sig till alliansen som bidragit med att skapa denna ordning men de skiter fullständigt i detta. Nu när detta länkas av allianfritt via LOs tidning så kan inte någon av de politiska bloggarna på allianssidan ta upp detta ämne därför att informationen kommer från fel håll i politiken men också att om de startar en sådan diskussion så får dem svara på varför de skapat en politik som skruvar åt tumskruvarna för de svagaste i samhället.

Men man kan fråga folk som röstat på alliansen om de tycker att saker skall vara på detta sättet.

En dag kanske ni själva råkar ut för cancer och då får ni väl hoppas att ni har tillräckligt med pengar för att klara er så att ni slipper välja mellan hyran eller medicinerna. Så man slipper den oron för saker runt omkring när man kämpar för att överleva.

Annonser

1 Response to “Kanske dags att ge cancerhjälpen statligt stöd därför att de blir den organisation som täcker upp där de sociala skyddsnätet brister.”  1. 1 Egenmakt ? « essbeck Trackback vid 21 januari, 2011 kl. 08:16

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
januari 2011
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: