Högerideologiska demoskop plockar fram sossarnas nästa partiledare för högeridelogiska expressens räkning.

Först innan jag skriver om opinionsmätningar får jag plocka fram väderprognosen som är betydligt viktigare än denna mätning.

Låt se vad vi har här.

Först väljer de ett gäng med kandidater och sedan mäter dem.

4 kandidater som expressen anser realistiska efterträdare och de klockar dessa kandidater ganska nära varann runt 20 %. Med felmarginaler så går liksom dessa alternativ ”in i varann” så det är omöjligt att se en tydlig vinnare.

Men ok något kan man röna ut ur detta. Man ser vilka önskekandidater som högerpressen anser vara kandidater. Det kanske det som är andemeningen med mätningen att försöka påverka litegrann de kandidaterna som de vill ha fram.

En sak förstår jag inte. Antingen är de fullkomligt puckade på expressen och förstår inte att redovisa felmarginalerna eller så är det helt enkelt så att de låtsas vara dumma. Hursomhelst är mätningen fullkomligt värdelös.

Det blir nästan komiskt när KGB skall analysera detta. ”Stackars socialdemokratiska parti” skriver han, och sedan blir det att påpeka att urvalet är svagt. Jag tycker också att expressen gjort ett svagt urval av sina sossekandidater. Men han får väl klaga på den politiska redaktionen på expressen.

KGBs största kritik handlar om att de är oerfarna. Det behöver inte vara ett krav. Reinfeldt hade ingen ministererfarenhet innan han blev statsminister. Varför skulle det bli sämre för sossarna ?

Nuder är knappast en realistisk kandidat och så som han knuffades bort av Sahlin gör knappast att han är sugen på detta, sedan har han myntat begreppet ”köttberget” så om han sitter i några månader innan valet och opinionen ser dålig ut för alliansen då kommer alliansen skicka fram någon person som börjar snacka om att Nuder sysslar med ”köttbergsretorik” på samma sätt som som Odell och Littorin steg fram och viftade med tobleronen framför Sahlin.

Och då blir det en diskussion om köttberg och lämpligheten att använda begreppet i SvD, DN och expressen. Det kommer att lägga sig över debatten som en blöt filt om detta händer månaderna innan valet 2014.

Sedan måste han tydligen säga nej 100 gånger ungefär och det verkar vara expressen som driver på hans kandidatur.

Jag kan konstatera att ”teflonmannen” Billström levererade en intervju  som kommer att bli en politisk klassiker.

Som att prata med en vägg.

Här är lite feedback som han får från pressen.

Tobias Billströms förlorade heder

Tobias Billströms odemokratiska automatsvar

 

 

Annonser

2 Responses to “Högerideologiska demoskop plockar fram sossarnas nästa partiledare för högeridelogiska expressens räkning.”  1. 1 Att göra en Billström « Röda Berget Trackback vid 22 januari, 2011 kl. 08:25
  2. 2 Låt se här nu. « essbeck Trackback vid 24 januari, 2011 kl. 09:13

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
januari 2011
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: