Det är skillnad på extremism och extremism enligt Åkesson.

Tittar lite på Åkessons bidrag till debatten framsläppt på DN.

Han pratar om att islamiska attituder skall studeras bland ungdomar. Jag fattar inte riktigt vad han menar med det. Det är ett ganska luddigt begrepp och med luddigheten i begreppet blir just ”islamiska attituder” precis vad som helst i läsarens ögon.

Han spinner vidare och pratar om ”islamisk terror” och ett behov av att utreda.

All typ av extremism vem som än står för den. Om det så är en som är extrem på grund av politiska skäl, religiösa skäl, ideologiska skäl eller extrem av något annat skäl då måste man försöka lokalisera dessa individer och se till att de inte för skada mot någon människa.

Åkesson verkar bara vara bekymrad över en grupp och det är de som leder till ”islamisk terror”.

Jag tror aldrig jag kommer läsa en artikel där han riktar sig specifikt mot att bekämpa extremism som har rasistisk karaktär och högerextremism. Han kommer inte stå på barrikaderna och fördöma högt och tydligt hur illa han tycker om folk som går runt och skjuter på folk som han valt ut för att de ser ut på ett visst sätt som den lasermannen 2 . Då tystnar Sd megafonen.

Jag kommer nog aldrig se honom i högt ordalag protestera mot att en mamma med sitt barn från somalia får ta emot stenar från högstadieelever. Klart, kastar de sten i Rosengård då rycker Sd drevet ut direkt.

Åkesson skriver om beröringsångest något som han besitter själv genom att tycka att en viss typ av extremism är ett problem men annan typ av extremism skall inte ens debatteras. Kanske man skall tala om ”högerextrema attituder” som leder till terror eller för den delen ”rasistiska attituder” som kan leda till terror eller välj vilken form av attituder som helst och sätt in ordet terror.

Helhetsynen saknas som vanligt i Sd världen. Rikta sig mot deras favoritgrupp och beskriv hur dessa är ett problem.

När Åkesson skriver att de inte anser att muslimerna är kollektivt ansvariga till terrorismen så är det inte trovärdigt med tanke på hur de för sin politik.

0 Responses to “Det är skillnad på extremism och extremism enligt Åkesson.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
januari 2011
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: