Socialdemokratin behöver en dagstidning som är riktstäckande och oberoende socialdemokratisk.

Jag har skrivit om detta innan och jag skriver det igen men anledning av den skriftliga ordväxlingen mellan Hans Hoff och Karin Pettersson. Hoff pratar om ansvar och vem som är ansvarig för sossarnas dåliga resultat. Då, innan valet var Pettersson en del av sossarnas valkampanj och efter valet hamnade hon på Aftonbladet där hon blev politisk chefredaktör.

Där beskriver Hoff henne som en person som skriver ledare efter ledare där hon kräver personligt ansvar för misslyckandet i valet men samtidigt skriver hon om något som hon själv var mitt i och tydligen hade ansvar för olika strategier under valkampanjen.

Han tycker att Pettersson lägger sig i för mycket verkar det som med att skriva negativa texter om de nuvarande kandidaterna , hon kontrar med att säga att de handlar antagligen om Sven-Erik Österberg och antyder att artikeln som Hoff skriver kan ha någonting att göra med att Aftonbladet och Pettersson skriver negativa texter om en kandidat som är favorit i Hoffs eget partidistrikt.

Om detta var motivationen till att skriva artikeln kan man ju bara spekulera i och Pettersson säger något viktigt när hon påpekar att Aftonbladet inte tar order från sossarna.

Det är nog ganska viktigt för sossarna att förstå att de saknar en arena där de får ut sitt budskap. Se en valsituation där sossarna försöker få ut sitt budskap. De har ingen som står på deras sida och hjälper till att förmedla budskapet. SvD, DN och expressen står klart på allanssidan av blocket och aftonbladet står kanske på sossarnas sida. Kanske man skall gissa att de står lite på höger sida av det socialdemokratiska spektrat, men det kanske är orättvist att säga så för det finns säkert gånger då Aftonbladet lutar sig lite mer åt vänster inom socialdemokratin.

Hursomhelst. Sossarna skulle må bra av att skapa en oberoende socialdemokratisk rikstäckande dagstidning som kan på något sätt väga upp bidragsberoende SvD, att bli någon typ av tidning som kanske är lika orättvis med fakta och generellt spekulerande mot sina politiska motståndare där sossarna har en plattform. Där de skriver sina politiska ledare och försöker att vinna över opinionsmässiga initiativet på sin sida.

Naturligtvis skall det inte vara en dagstidning som tar order från sossarna men som blir en idépolitisk mötesplats där man försöker att hitta en politisk riktning för framtiden. Om man skall titta ur ett kärvt marknadsmässigt perspektiv borde det finnas ett politiskt underlag för att skapa en rikstäckande dagstidning som är oberoende socialdemokratisk.

Det borde finnas pengar för det inom socialdemokratin för att göra en sådan grej och det skulle ha stor betydelse för mediaklimatet.

Annonser

0 Responses to “Socialdemokratin behöver en dagstidning som är riktstäckande och oberoende socialdemokratisk.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
januari 2011
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: