Betongsossarna firar segrar med alliansen.

Detta är ju inte riktigt sunt.

Detta beslutade sossarna på kongressen. (via Laakso hittar jag slutdokumentet)

Utdrag sidan 114

Vi socialdemokrater vill ta vara på en ny tids tekniska möjligheter på ett
sätt som gagnar demokratin, men också den enskildes frihet och inte-
gritet. Därför vill vi:

 

  • FRA-lagen: riv upp, gör om, gör rätt. Vi vill att en parlamentarisk utredning börjar om från början med frågan – i bättre dialog med medborgarna. Lagen bereddes för dåligt, och har allvarliga brister när det gäller grundläggande krav på rättssäkerhet, integritetsskydd och proportionalitet.

—-

Så nu när de inte rivit upp och gjort om då har betongsossarna gjort fel. De åsidosätter den parlamentariska utredningen och följer alliansens linje i acceptans, de struntar i dialogen med medborgarna , tycker att lagen som bereddes dåligt är bra och skippar klagosången.

Morgan Johansson var i blåsväder några dagar innan jul när han propagerade för en uppgörelse, det visar sig nu att han stod för en linje som var representativ för riksdagsgruppen. Röda berget – Peter sammanfattade stämningarna bra då tillsammans med Mitt-i-steget Johan.

Det som stör mig är själva metodiken. De går tydligt ifrån ett ställningstagande som de tagit gemensamt beslutat om på kongressen.

Det kanske är normalt att ”göra business” på detta sättet. En sak är säker, sossarna rosar inte den politiska marknaden med dessa steg bortom den interna demokratiska processen i socialdemokratin.

Det måste finnas någon grundläggande politisk ärlighet bland de folkvalda där de kan säga att vi kan inte göra någon uppgörelse för vi har beslutat i partiet att inte stödja denna typ av politik.

Sedan om man önskar ändra ställningstaganden bör detta ske först i de politiska leden i partiet. Och detta måste få ta tid. Detta känns helt bakvänt.

Sossarna förändrar politiken från den politiska toppen i partiet istället för att denna förändring kommer underifrån och upp.

En sådan förskjutning där toppen i partiet lever sitt eget liv och gräsrötterna vill något annat skapar en spricka i partiet som kan få folk att byta parti. Det är kanske dags att alla som sitter i socialdemokratiska toppen ser till att ställa sin plats till förfogande så att det kan prövas i partiet ifall de fortfarande åtnjuter förtroende hos medlemmarna.

Det är odemokratiskt att ta beslut utanför det som bestämts i demokratisk ordning.

Poängen med att ha politiska riktlinjer är att just ha dem som riktlinjer. Vill man byta politik så måste man gå den långa vägen och förankra det i partiet och förändra riktlinjerna.

Detta är kortsiktigt politiskt tänkande och sossarna får väl hoppas att folk glömmer av och förlåter att de träder utanför sina riktlinjer.

Denna uppgörelse är en seger för alliansen och en stor förlust för socialdemokratin. Socialdemokraterna är på god väg att flytta sig mot höger och risken är att de blir moderaterna light. En blek ljusblå ros utan någon röd varm färg som strålar av värme.

Har jag missat något, eller skall det gå till på detta sättet när politiken förändras i ett parti som påstår sig vara demokratiskt ?

Annonser

2 Responses to “Betongsossarna firar segrar med alliansen.”  1. 1 Sida kunde inte hittas « Röda Berget Trackback vid 28 januari, 2011 kl. 06:41
  2. 2 S-svek(?) i FRA-frågan « Röda Berget Trackback vid 28 januari, 2011 kl. 06:42

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
januari 2011
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Annonser

%d bloggare gillar detta: