Skada men inte döda.

Svenske journalisten är inte den enda som blivit attackerad i Egyptien utan det ser ut som ett utstuderat mönster från diktaturen att sätta journalisterna ur spel så att de kan få fritt svängrum att gå hårdade fram mot protesterna, men också skicka en signal att journalisterna riskerar sitt liv om de är kvar.

När det var protester på himmelska fridens torg i Kina gjorde de slutligen så att de skickade in militär som inte var förankrad i Pekingområdet för att ha trupper utan personlig relation till folken som var i Peking. När Iran slog ner protesterna i Teheran kallade de in Libaneser från Hezbollah för att göra samma sak, satte snipers på taket för att sakta slå ner upproret.

Folk som sitter på diktaturens sida vet att de har mycket blod på sina händer , att de begått fruktansvärda brott, med tortyr och mord. Dessa personer kommer att sälja sig dyrt för att de lever med realiteten att om diktaturen faller i Egyptien kommer de mista livet. De har inte som Mubarrak möjligheten att fly med sina miljarder till någon av deras allierade.

Detta kan skapa en mycket farlig situation och många fler än de som dött kan tvingas sätta livet till och detta bara för att de önskar en förändring och önskar att diktatorn försvinner.

Det verkar som Mubarrak har bestämt sig att inte ge sig.

 

 

Annonser

0 Responses to “Skada men inte döda.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
februari 2011
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
Annonser

%d bloggare gillar detta: