En livsfarlig diktator.

För det första är jag inte förvånad att Mubarrak antagligen kommer att fly till Saudiarabien om han blir tvungen till det men jag tänker på en annan faktor som inte är bra.

Han lider av svår cancer något som var en nyhet för mig. Detta gör att han kanske inte ser sin säkerhet först och därmed bryr sig mer om själva makten som han tänker hålla till sista blodsdroppen. Kan jämföra det med en situation av Hitlers sista dagar i bunkern i Berlin där han Hitler inte har några problem med att kasta in sina sista resurser mot en överlägsen motståndare.

Diktaturerna är som kungadömen från medeltiden, de vill föra makten vidare inom familjen. De ser landet som deras egendom , ungefär som det skulle vara ett helägt bolag där de bestämmer precis allting från lagar till straff.

Mubarrak kommer aldrig att ge sig och risken är att de blir tvungna att plocka bort honom med våld. Jag läste någonstans att Mubarrak hade sagt att allting blir chaos utan honom. Ja va’ kallar han situation som den är just nu ?

Annonser

0 Responses to “En livsfarlig diktator.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
februari 2011
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
Annonser

%d bloggare gillar detta: