Märk hur vår skugga …

Inget nytt under solen från DNs ledare där det pratas om att de två vassallpartierna Centern och Kristdemokraterna inte mår riktigt bra i allianssamarbetet.

Det blir lite gravölens tid där trenden pekar mot att Kristdemokraterna och Centern kommer att få bråka med 4 % strecket i nästa val också.

Det som är mest fantastiskt är att både Kristdemokraterna och Centerns partiledare har fortsatt förtroende i partiet. Man kan gå bakåt i ett val men tydligen sitta kvar på sin post. Jag trodde att politik handlade om att öka sitt politiska stöd bland väljarna inte minska det.

Men ok det är inte mina partier eller något parti som jag kan tänka mig att rösta på. Det kanske visar på ett sjukdomstillstånd i hela partiet när man behåller en partiledare när de misslyckas att öka sitt väljarstöd.

Hade Kristdemokraterna och Centern varit företag och valresultatet vinsten för företaget så hade Maud fått sparken efter 2006 års val och Hägglund sparken efter 2010 års val. Men nu är de inte företag.

Det är kanske dags för både Centern och Kristdemokraterna att ta en time out från allianssamarbetet och ställa sig som självständiga partier. Att öppet deklarera att de avser att stödja de forna allianspartierna men samtidigt tar sig friheten att söka stöd för sina politiska idéer på andra sidan det politiska staketet om de får ett bättre stöd.

Faktum är att ifall Kristdemokraterna och Centern är överrens i någon fråga så har de en vågmästarposition. Varför skall inte de nyttja den positionen och vända sig till både M och Fp och Rödgröna sidan med ett bud så att man kan kohandla och se vilken sida som ger det bästa budet ?

Hursomhelst , detta kommer inte att hända men under tiden kan de forna rödgröna partierna smida gemesamma planer och lägga gemensama motioner där de strategiskt skickar ett bud till folkpartiet och frågar dem om de vill förhandla. Naturligtvis kommer inte folkpartiet göra detta för de vill vara med allianspartierna, men det bidrar till att undergräva och göra skuggan större över centern och kristdemokraterna som blir mer obetydliga i riksdagen.

Skål. Vi träder in i gravölens tid för både Centern och Kristdemokraterna ifall de inte ändrar sin riktning.

Då kan man ta en trubadur till hjälp. Cornelis som sjunger en av Fredmans epistlar.

Den börjar med ”Märk hur vår skugga …”

 

 

Annonser

0 Responses to “Märk hur vår skugga …”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
februari 2011
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
Annonser

%d bloggare gillar detta: