Hemlighetsmakeriet är inte värdigt ett parti som påstår sig vara social DEMOKRATISKT.

När jag var liten knattespelare i förorten till Göteborg så hade vi en kris i 10 års laget och till slut kom vi fram till att man inte ”skulle prata i busken” utan man skulle säga vad man tyckte.

Toppen i socialdemokratin beter sig lite som dem som ”pratar i busken”, Man säger inte vad man tycker eller hur man står utan det verkar som att man säger saker som man tror att personen vill höra. Självklart skall kandidaterna ut på banan och det skall vara tydligt vem som kandiderar till posten som partiledare och vem som inte gör det.

Inte det här att ”prata i busken”. De verkar som sossarna beter sig lite som en gammal koloss som hade sitt bäst före datum runt 1970. Faktum är att det är för många personer som har suttit i socialdemokratiska maktcentrat i 10 år , 20 år eller 30 år. För länge sedan har dessa personer tappat perspektivet och lever in någon form av yrkesroll som politiker där man sitter in någon form av köordning till partiledarposten.

Politiker som trivs för mycket att vara i det politiska centrat och har varit för länge i maktens korridorer har visserligen kvar sin retorik om hur de svaga, de arbetslösa, de arbetande , de sjuka, de kommunalt arbetande, de fackligt aktiva (etc etc) har det, men när de hänger av sig politikerkostymen på kvällen så lever de i höginkomsttagarnas värld. Man har inte de dagliga bekymren så de personer har som man antas företräda och har man suttit i maktens korridorer i otroligt många år så är det svårt att komma ihåg och kämpa med glöd för dem som anses vara deras väljarbas.

Man tappar äktheten. Jämför det med högersidan av politiken. Oftast företräder det folk som har det väldigt bra ställt så för dem är det ingen större omställning om de sitter vid makten i massor av år. Man är vad man är och man förändrar inte sin livstil markant.

Att vara politiker är inget yrke. Det borde inte handla om människors egon. Det borde inte handla om personerna , utan det borde handla om de politiska idéerna som skall ligga i centrum. Personifieringen, maktkampen bakom kulisserna , ”busksnackandet” hör inte hemma i ett modernt parti som påstår sig vara demokratiskt.

Det verkar inte som att toppen i partiet litar på sina egna partivänner som är medlemmar i partiet. Gör en valprocedur som liknar den som man har när man röstar till riksdagsvalen. Låt varje distrikt bestämma i demokratisk ordning en lista som är numrerad där man kan kryssa för sin favorit.

Listan bör bestå av människor som har tackat ja till att ställa upp. Sedan röstar partimedlemmarna på samma sätt som de hade gjort innan ett val.

Kan en person vinna en sådan process inom socialdemokratin , med kampanjer så kan de troligen också en sådan partiledare klara sig bra i ett riksdagsval.

Val handlar om att vara bra på att vinna val.

Annonser

1 Response to “Hemlighetsmakeriet är inte värdigt ett parti som påstår sig vara social DEMOKRATISKT.”  1. 1 Sossekandidaterna måste ut på banan. « essbeck Trackback vid 10 februari, 2011 kl. 15:58

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
februari 2011
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
Annonser

%d bloggare gillar detta: