Mer KK.

Tycker forfarande att det är lite av sura gubben över KK s reflektioner över dunsten med kommunchefen där.

Jag tycker det är viktigt med direktkommunikation, och jag tycker också det är nyttigt att tidningarna bär med sig den kunskapen att de sitter inte med någon form av exklusiv tillgång till beslutsfattarna.

Om de var så viktigt att de frågor inte skulle komma i offentlighetens ljus så skulle de inte skickar email till kommunchefen.

Nu tolkar KK kommunchefens beteende som härskarteknik men jag tycker det är lika mycket maktteknik från KK att försöka hävda att de först måste reflektera, fundera och bestämma vilken vinkel de önskar ta i sin granskning efter att kommunchefen brevledes kanske svarat på KKs emailfrågor till honom.

Det är en typ av makt från tidningens sida att kunna hämta in information och sedan lägga in sin subjektivitet när man sedan skriver om ett visst ämne.

Att publicera emailfrågorna fråntar KK denna makt vilket de inte tycker om. De ser det som ett förlorat privilegium. Det fråntar också KK rollen som arenan och mittpunkten där människor samlas och debatterar ämnena.

Tydligen ser tidningarna det som ett hot mot dem att beslutsfattare använder media eftersom de blir sidsteppade. Jag hoppas att det vanligare att man använder bloggen som en kommunikationsväg mellan makten och vanliga människor. Tidningarna har oftast en tendens att förvränga och förvrida ett budskap efter att ha hanterat material i ett ämne.

Bättre att personerna som är involverade i situationen själva får berätta utan att bli förvanskade i sina ord genom tidningarnas bearbetning.

Kanske dags för KK att förnya sig och komma ikapp tiden och träda in i 2010 talet.

 

Annonser

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
februari 2011
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
Annonser

%d bloggare gillar detta: