framtidstro@mp.se

Adressen går till miljöpartiets nya projekt där de vill öka sin kontaktyta med människor som är fattiga. Att ta del av deras vardagliga bekymmer. Jag tycker initiativet är bra och jag tycker att folk oftare skall använda sin blogg för att söka den där direkta kontaktytan med de politiska partierna.

Säg att du har en fråga , eller befinner dig i en situation där du anser att politiken är fel. Varför inte beskriva situationen i email och skicka det till samtliga partier för att se hur de kommer att svara.

Nästa steg kan vara att redovisa tankar och funderingar som kommit som svar från samtliga partierna.

Man kan ju fråga dem ifall de kan formulera ett svar som man senare kan publicera på sin blogg. Visst kan man publicera utan att fråga dem men just för att de skall anstränga sig och tänka på att förmedla ett svar som sedan kommer att synas så att folk kan läsa det om de så önskar.

Fridolins resonemang att intresseorganisationer för olika brancher är på plats när riksdagen skall diskutera saker som berör just deras branch håller jag med om. Om de inte finns närvarande fysiskt så finns de i de politiska leden i form av pr byråer som hjälpt till att få ledamöterna att se saker på deras sätt men också gömda i bakrunden genom donationer som tillfallit partier där pengarna knappast kommer utan krav.

Det är väl ganska naturligt att de som är fattiga inte klarar av att göra sin röst hörd bland dessa kapitalstarka röster. Det är knappast så att fokus ligger på att förbättra för de svagaste grupperna i samhället som inte har råd att göra sin röst hörd.

Partierna bryr sig inte för att de får inte betalt för att bry sig om de fattiga. De får klara sig bäst de kan. Jag vet inte vilket parti som står upp för de svaga grupperna i samhället. Jag kan lätt räkna bort Moderaterna, Centern och Kristdemokraterna. Det är inte deras väljarbas helt enkelt. Skulle de bry sig om dessa grupper då skulle bidragsgivarna till partierna börja knorra.

Folkpartiet vet jag inte riktigt, vänsterpartiet borde väl stå på den svages sida och försöker förbättra livsvillkoren för de svagaste grupperna, sossarna , ja det beror väl på vilken fråga det gäller. Finns en stark tendens att sossarna dras med i pr gubbarnas dans. Vi pratar om Sverigest största parti men också om ett parti med stukad självkänsla som vill vara allt för alla samtidigt.

Mp vet jag inte heller, men jag välkomnar initiativet och jag kommer ihåg Mps tuffa linje för att hjälpa de gömda flyktingbarnen sista budgetåret före valet 2006.

I grund och botten tycker jag det är bra att partiet går ut och säger prata med oss. Det är knappast unikt men tidpunkten är bra vald. Det är långt kvar till nästa val och partier väljer oftast att strunta fullständigt i väljarna om det inte är en månad kvar till val. Det kan vara nyttigt att göra allt man kan som parti för att förmå människor att skicka email till dem.

Den kunskapen kan vara guld värd när man är på gång att skapa politiken för nästa val.

Annonser

0 Responses to “framtidstro@mp.se”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
februari 2011
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
Annonser

%d bloggare gillar detta: