Man skall ha rätten att dissa Birros syn på gud utan att blir en storm i ett vattenglas.

Religion är viktigt för människor, även att tro på saker som kan vara av mer världslig natur kan också ha stor betydelse. Med den utgångspunkten förstår jag inte riktigt Birros sätt att skriva.

Visst jag förstår. Hans tro till hans gud är betydelsefullt för honom, men bara för att han kallar någonting för heligt betyder inte det att det kan stå som en norm för resten av befolkningen. Tråkigt att han tar åt sig och känner sig sårad av hur andra tolkar hans gud. Men hans gud och hans religion är inte i centrum av andra människors liv lika lite som andra gudar från andra religioner är en viktig roll i Birros liv.

Visst kan han klä dessa som kan tycker attacker på hans religion i termer som lathet, fegt, futtigt, ovärdigt, hatfullt och alla andra ord han kan hitta men då måste man fråga sig, varför bry sig Birro ?

Det är väl knappast genom andras diss av din religion som du värderar ditt eget förhållande till din gud, det som skänker dig, det som får dig att känna tröst och uppleva heligheten. Det är väl ett band mellan dig och din gud som borde ha för stort värde för att vädras i offentlighetens ljus. Jag menar om bandet till din gud är heligt borde det vara en kärlek som man knappast smutsar ner genom att låta sig provoceras av konst med religiösa motiv som har till uppgift att provocera.

Om bandet till Birros syn på gud är så stark för honom finns det inget behov av att klaga över konst som han anser är dålig och fular ner hans religion , eller så gör han det av anledningen att provocera för att casha in lite stålar från expressen och skapa en reaktion hos läsaren som gör att jag och andra skriver om det.

Birro skriver att det är varken progressivt eller beundransvärt att spotta på folks tro. Jag skulle nog säga att är man väldigt mycket inne i sin tro hur nu denna övertygelse ser ut, om den är religiös , politisk eller ideologisk till en sådan punkt att man bara tror att det finns en väg som är den rätta vägen då uppfattar man nog i var och varannan minut att tron blir spottad på.

Jag tror inte att man lever i någon form av helig dimention bara för att man själv tror att deras väg är den enda rätta.

Religionen har genom världshistorien tydligt visat att religioner inte tolkar livet som en okränkbar skatt. Istället har oftast religionen används just för att motivera att gå till strid mot människor som inte tror på samma sätt vare sig det handlar om politisk ideologi eller religiös.

Nej Birro jag hånskrattar inte åt din tro eller bryr mig särskilt mycket om det du kallar för dina svagheter. Jag är glad för din skull att du har din tro och att den får dig att må bra som människa. Jag blir dock provocerad över att du tror att du förutsätter att folk hånskrattar åt din tro. Synd att du tror så illa om folk.

Du kan alltid hitta de individer som du kan uppfatta som att de hånskrattar åt dig och tolka det som att de attackerar din religion men det gör dig bara till en pellejöns. Du väljer själv om du skall bli provocerad.

Din religion eller din tro är knappast centrum av andras universum. Du borde förstå det till en sådan grad att du kan respektera att andra inte tror som du gör. Du behöver inte tycka om det, du behöver inte ens försöka förstå det men bara acceptera att sakernas ting ligger på det sättet.

Om du går runt resten av ditt liv och blir lättprovocerad av allting som kränker din bild av himlen, jorden , livet och döden kommer du inte ha tid att göra annat i ditt liv. Men om du skriver artikeln i expressen för att få in lite cash men knappast känner dig provocerad på riktigt då fyller artikeln sin funktion och alla blir nöjda och glada. Det är kanske du som sålt dig till ett lågt pris, att du tror att du gjort en god affär när du skänker bort din kropp , din tro och din värdighet.

Döm inte människor utifrån vilken religion de har eller avsaknad av religion du anser att de har. Döm människor efter de handlingar som de gör.

Annonser

0 Responses to “Man skall ha rätten att dissa Birros syn på gud utan att blir en storm i ett vattenglas.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
februari 2011
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
Annonser

%d bloggare gillar detta: