Orsaken till att man inte kan jämföra en dammolycka med en kärnkraftsolycka.

Jag ser att kärnkraftssupportern Laakso lyfter fram och jämför en dammolycka med en kärnkraftsolycka för att säga att kärnkraften är säker.

Det finns bitar i hans argumentation när det gäller ekonomi runt kärnkraften som han inte tar med.

Det finns en radie runt det olycksdrabbade kärnkraftsområdet som helt enkelt blir obebott därför att de radioaktiva strålningen är skadlig för människan. Det innebär att mark med ett ekonomiskt värde kan inte brukas för olika sorters grödor som är mat. Det innebär också en decimerad boyta för landet som drabbas för många år frammåt. Vid sidan av de ökade cancerfallen på grund av strålningen så är detta den stora skadan som drabbar ett land.

Jämför det med en dammolycka som också kan ta många människors liv men man gör någon form av ekologiskt bokslut så tillvida att man kan bygga upp dammen igen och man kan bo i området igen utan att behöva ta hänsyn till den radioaktiva strålningen som inte finns och som inte bidrar till att fler där drabbas av cancer.

Man kan jämföra kärnkraften med andra energiformer och fråga sig vad som händer om denna energiform trasar sönder. Hur många dör om ett vindkraftverk går sönder, hur många dör om solceller upphör att fungerar , eller för den delen jordvärmen eller andra energiformer.

Fördelen med förnyelsebara energikällor är att man gör en form av ekologiskt bokslut direkt och kan därmed överskåda den slutliga kostnaden för den typ av energiform. Med kärnkraften har man fortfarande en slutförvaring att betala notan för något man slipper med förnyelsebara energikällor.

Annonser

0 Responses to “Orsaken till att man inte kan jämföra en dammolycka med en kärnkraftsolycka.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
mars 2011
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: