Kors i taket, expressen kallar Reinfeldt för patetisk liten grinolle.

Via Peter läser jag att expressen kallar Reinfeldt för grinolle. Det förvånar mig för att expressen är ju en kvällstidning som politiskt sätt står närmare högern än vänstern.

Det handlar om alliansens ledare som tappar koncepten när han förlorar omröstningar. Jag har skrivit om detta innan och det handlar om förlorade omröstningar i riksdagen. Expressen beskriver Reinfeldt som en ledare som inte förstår att han inte sitter med majoritetsrösten i hans hand.

”Patetisk liten grinolle” (expressens ord) ”bölar”(expressens ord) i media över att rödgröna samarbetar med SD enligt hans beskrivning. SD väljer hur de önskar och det kommer inte fram någon ”patetisk liten grinolle” när SD röstar med Alliansen.

De pratar om regler som Reinfeldt vill att hans motståndare skall följa som handlar om att lägga ner rösterna om man inte kan få majoritet. Som expressen skriver så lägger inte alliansen ner sina röster när rödgröna står enade mot alliansen och SD stöjder alliansen.

Kan inte Reinfeldt hitta majoritet för sina förslag så är han ingen ledare som kommer göra Sverige någon nytta. Ansvaret ligger på honom men han verkar ta grinolle varianten istället för att seriöst hitta en majoritet för sina förslag.

Det är oansvarigt av Reinfeldt att luta sig mot SD för att bilda majoritet samtidigt som han kritiserar rödgröna när SD röstar med dem.

Det verkar finnas en allianspiska som viner ganska hårt bakom lyckta dörrar som gjort att alla allianspartier marcherat i takt under första mandatperiden när de hade egen majoritet. Nu när de inte har majoritet då måste man öppna den dörren och härskartekniken blir fullt synlig för gemene man. Är det så här Reinfeldt har varit mot Kd , C och Fp i alliansen med den vinande piskan. Maktarrogans säger expressen och höjer sitt varnande finger mot Reinfeldt och säger att han håller på att bli som Göran Persson.

Postar ett gammalt exempel på hur allianspiskan har gått varm.

 

Annonser

0 Responses to “Kors i taket, expressen kallar Reinfeldt för patetisk liten grinolle.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
mars 2011
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: