Juholt gör precis som Reinfeldt men i mycket mildare form.

Jag hittade en gammal artikel från affärsvärlden skriven i mars 2004 som heter ”Reinfeldts revolution”. Läs den för den är ganska intressant. Där beskriver journalisten hur Reinfeldt kastar alla gamla käpphästar på sophögen för att i jakten på makten. Idag vet vi att han lyckades.

I princip gjordeReinfeldt vad journalisten då beskrev som en utrensning i det moderata toppskiktet. Alla gamla moderater som satt på centrala poster i partiet rensades bort och Reinfeldt satte sina egna personer på dessa platser. De enda som överlevde var Beatrice Ask och Per Westerberg.

I ljuset av detta känns det lite fjuttigt att läsa om de förflyttningarna som görs i sossarna VU. Jag förutsätter följande, att den tillträdande partiledaren Juholt har så mycket stöd i det egna partiet att de anser att han har förtroende att göra ganska dramatiska förändringar i partiet. Det kommer alltid vara så att människor som är välplacerade s-källor som kommer att yppa stark kritik mot dramatiska förändringar, men jag förutsätter att dessa välplacerade s-källor tillhör falanger inom sossarna som är i minoritet.

Om sossarna skall satsa på Juholt så får de också ge honom utrymme att göra förändringar i toppen. Jag håller inte alls med KGB när han skriver att de fyra av de bästa har offrats, han menar på att de inte alls var ansvariga för sossarnas nederlag i valet utan att det handlade om det rödgröna samarbetet. Vem var det som då tog beslutet att genomföra samarbetet med de rödgröna ?

Man kan inte ha kvar massa personer som så starkt är förknippade med nederlag två gånger i rad. För det kan bli en akilleshäl att dra med sig in i valspurten om cirka 3,5 år. Nu har inte alliansen någon toblerone att vifta med som de tog fram vid ett tillfälle vid valupptakten. Det måste vara ett nytt team men det handlar knappast om en Reinfeldtsk utrensning anno 2003.

Vad har borgerlig politik lett till ? Ja bland annat högre priser på apoteket och bilprovningen. Privatanlitade vikarier inom äldreomsorgen bidrar till att sälja en produkt till kommunen som är dyrare och sämre. Vi har en bidrag som heter RUT som riktar sig åt personer som har råd att anlita städhjälp men är för snåla för att betala för tjänsten. Det påstås att om RUT försvinner så kommer många jobb försvinna. Om det finns en marknad för en tjänst där det också finns konkurrens då borde priset bli överkomligt för dem som har råd. Vi har fått skattesänkningar men de som betalar för skattesänkningarna är de sjukaste och de svagaste för att resurserna dras i eller blir dyrare samtidigt som ersättningsnivån blir lägre vid sidan av att kraven blir hårdare för att bli kvalificerad för sjukersättning. Vi har en arbetslinje utan en bevisad effekt att de borgerliga stimulanserna just leder till fler arbeten, konjunkturen gör som den vill och de borgerliga skyller på konjunkturens fel om den är låg men försöker ta till sig äran om konjunkturen är hög. En arbetslinje utan skapade arbeten. En bidragslinje mot företag och välbeställda och en dos av livegenskap om man är arbetslös för länge och hamnar i fas 3. Tågen står stilla på vintern och det finns inget större intresse att skjuta till pengar för att se till att kommunikationerna fungerar. Finns ju trots allt ekonomiska belägg som motiverar att infrastrukturen fungerar så att folk kan komma till jobben och producera arbetstimmar. Ökar man pengapungen till att förbättra kommunikationerna ökar man också antalet arbetstimmar speciellt på vintern. Man satsar mer på bilen än på tågen. Man är emot höjningar av bensinpriset på ett populistiskt sätt i valupptakten men höjer priset på bensin efter valen utan mycket ljud från högervänliga media.

Som tur var så sitter inte borgerliga i majoritet vilket betyder att de många gånger kommer att förlora i omröstningar. Reformerna bromsas in och med lite tur kanske saker har förändrats och de borgerliga får lämna ifrån sig makten 2014.

 

Annonser

0 Responses to “Juholt gör precis som Reinfeldt men i mycket mildare form.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
mars 2011
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: