Juholts styrka.

Juholts styrka är att han inte förknippas med Sahlins eller Perssons politik eller för den delen har något ansvar för valförlusterna 2006 och 2010.

Är han så resultatinriktad som han beskrivs så skall det inte vara något problem att sätta upp en tydlig politik. Ironiskt är att Mona Sahlin som inte gav han något uppdrag i sin regering skapade möjligheten för Juholt att resa runt i Sverige under 2 års tid och prata socialdemokrati med de som önskade att han skulle komma och hälsa på. Detta tror jag har skapat det förtroende som gjorde att han till slut fick förfrågan att ta sig an partiledarposten. Tydligen ingen Juholt effekt i opinionen enligt mätbolaget, men det är inte idag som sossarna skall vara på topp.

Man måste ha ett tydligt ställningstagande, helst på ett för borgerliga provocerande sätt så dem hakar på det och skriver spaltmeter om denna för dem avkyvärda policy. Detta hjälper till att profilera sig och det finns gott om tid att argumentera för sin position.

När han nu rest runt och pejlat läget i socialdemokratin under en längre tid så har han antagligen en ganska uppdaterad bild i huvudet av vad partiet vill. Jag tror att detta kommer till nytta när man skapar den nya inriktningen. Om han fortsätter att resa runt i Sverige och prata socialdemokratisk politik fram till valet med de som önskar att han skall tala kommer han ha chansen att skapa maximal spridning av sina tankar och idéer.

Sedan får man se om detta kommer räcka till valseger.

0 Responses to “Juholts styrka.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
mars 2011
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: