#nystart Kul att se att det andas optimism bland sossebloggarna.

Härligt att se att de socialdemokratiska bloggarna andas optimism, detta kan man ha god nytta av för framtiden.

Det är kul att läsa Ronges analytiska bild av Juholts linjetal, han är bra på att observera sakligt utan att favorisera vänster eller borgerligt synsätt i sin analys. Han tar Machiavelli till hjälp för att beskriva skillnaden mellan Juholt och Sahlin. Jag hoppas att Juholt inte omger sig med jasägare utan personer med egen vilja som vågar säga vad de tycker, något som Sahlin gjorde.

Den gruppen som skall lockas, är naturligtvis dem som röstade på alliansen och kan tänka sig att byta över till sossarna. Det är svårt att veta hur denna grupp reagerade på Juholts tal för just nu ser man kanske bara de som är inbitna socialdemokrater som andas morgonluft jämte de inbitna motståndarna i de borgerliga partierna som gör allt för att leverera citroner efter Juholts tal.

Jag skall passa på att länka till Juholts tal, så att man kan läsa det och jämföra framförallt med de politiska motståndarnas vinkling av talet för att se vad de väljer att lyfta fram och hur de försöker sätta största möjliga negativa spinn.

Jag tror inte på det här att gå i svaromål med alliansen och svara på de frågorna som de ställer. Om Juholt och sossarna faller i den fällan så låter de alliansen bestämma agendan och ger dem makt att styra debatten. Man måste nog försöka måla med breda penslar och bygga upp bilden av det Sverige man önskar se och göra allt för att rikta sig till väljarna. Väljarna är det viktigaste som finns för ett parti och man behöver inte gå igenom de borgerliga för att nå fram till dem. Att lyssna och forma politiken är det viktigaste.

Det är bra att sossarna ta ett steg bort från den borgerliga skuggan och sätter upp sin egen politik som skiljer sig från alliansen. Det finns ingen poäng i att försöka ligga nära de borgerliga i sina politiska ställningstaganden som om högerpolitik är det enda som väljarna kan välja bland.

Det skall bli intressant att se vilka citroner som kommer att levereras från den borgerliga sidan av samhället.

Annonser

0 Responses to “#nystart Kul att se att det andas optimism bland sossebloggarna.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
mars 2011
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: