Man kan förlora val på att vara positiv till Kärnkraft.

Titta på Angela Merkel, de har nu förlorat väljarbaser som hennes kristdemokratiska parti har haft dominans i, i över 6 decennier. Merkel ha förtvivlat försökt tona ner sin kärnkraftspositiva position genom att införa ett driftstopp på 3 månader för att se över säkerheten på de reaktorer som är väldigt gamla. Tyskland har inga jordbävningar men att förstå vilka konsekvenser som kan komma utav en kärnkraftsolycka och till vilket pris man riskerar att betala för kärnkraften ”säkra” el skapar förändringar i partiers inställning till de partier som är för kärnkraften och de andra partierna som vill ha förnyelsebara alternativ.

Man kan säga att Merkels parti är det första i Europa som förlorar väljarstöd på grund av kärnkraftskatastrofen i Japan. Det är inte svår att räkna ut att partier i riksdagen som är ohämmat positiv till kärnkraften snabbt måste hitta på politiska strategier så att man motverkar förlusten av väljare på grund av katastrofen i Japan. Vad Merkel gjorde var att införa driftstoppet vilket gjorde att den allmäna opinionen frågade sig varför man skall införa driftstopp om man anser att kärnkraften är säker. Så inför regeringen driftstopp på våra gamla kärnkraftverk som ursprungligen inte var designat för att drivas vidare efter en viss tid så riskerar man att hamna i samma politiska fälla som Merkels parti.

Det kan inte vara roligt att vara odelat positiv till kärnkraften som politisk parti och specifikt ligger Centern risigt till eftersom de har givit upp sitt motstånd mot kärnkraften något som en gång var en hjärtefråga för dem. Det kommer vara ett minimum av snack där alliansen specifikt går ut och pratar sig varm för kärnkraften.

 

Annonser

0 Responses to “Man kan förlora val på att vara positiv till Kärnkraft.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
mars 2011
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: