Det ser inte snyggt ut på bild.

Läser Aftonbladets artikel som handlar om avtackning av Baylan och Östros. Man ser att Baylan får ett stort fång med rosor medans Östros står med mindre bukett av rosor och inte en ros som aftonbladet skriver under bilden . Betyder detta att Baylans uppgift de senaste åren i socialdemokraterna har blivit uppskattat så många gånger mer än Östros gärning ?Det blir ju inte bättre av att man tittar på sossarnas ”photostream” från flickr. Den mest välvilliga förklaringen kan vara att jobbet som partisekreterare är högre i rang, eller ? Jag vet inte anledningen.

Hursomhelst ser det inte snyggt ut och det känns fruktansvärt onödigt att ge de politiska motståndarna något att gotta sig över och spekulera över. En bild säger mer än tusen ord men bilden behöver inte beskriva hela sanningen.

Det kanske verkar som petitesser att ens skriva om detta men det handlar om att inte ge några gratispoäng till de politiska motståndarna. Det finns ett stort symbolvärde i sådana här bilder och det är bilder som kan hållas i minnet av sossarnas politiska motståndare och kanske lyftas fram i ett sammanhang för att orsaka skada för socialdemokratin.

Men vad skall man säga ? Juholt har suttit i riksdagen sedan 1994 och både Göran Persson och Mona Sahlin lät han vara på tillväxt istället för att få ansvar med några större uppgifter i partiet så han kanske behandlar det gamla avgående socialdemokratiska gardet många gånger bättre än de behandlat honom under 17 år i riksdagen.

När det gäller Juholts val av nya personer så måste man omge sig med personer som man tror att man kommer fungera med. Vem är Stefan Stern ? När jag läser namnen av de som beskrivs som förlorare när Juholt väljer nytt och han beskrivs som en person som varit ansvarig för en del strategiska missar vad nu det kan betyda i detalj.

Hursomhelst den lilla petitessen med olika storlekar på buketterna ställer frågor och det känns onödigt att ge gratispoäng till motståndarna.

Uppdatering ca 12.30

Från Livechat med Håkan Juholt.

Kommentar från Sara: -Varför fick Östros bara EN ros när ex Baylan fick en HEL stor bukett? vuxenmobbing?

Håkan Juholt (S): Journalisten fattade inte vad hon gjorde. Ibbe har varit partisekreterare. Det har vi bara en, i vu sitter många ledamöter. Alla fick en blomma utom partisekreteraren och Mona som fick buketter
Annonser

0 Responses to “Det ser inte snyggt ut på bild.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
mars 2011
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: