SvD förklarar varför kollektiv bestraffning av privata personer är legitimt.

Tänkte fortsätta på min gamla post men känns som det blir lite långt. Jag funderar på varför jag blir så upprörd över detta och det handlar om att jag tycker verkligen inte om när man skyfflar över skuld på någon som inte är ansvarig. Detta är för mig klassisk Sd retorik. En anhörig begår ett brott och andra personer som är i brottslingens närvaro straffas och skuldbeläggs, handlar det om en person som har en härkomst som inte verkar svensk så används den retoriken för att argumentera för att sparka ut invandrare ur sverige bara för att de råkar se ut som den kriminella.

Så jag tar en sväng till i denna dyngan för nu har SvD lagt upp ett försvarstal för att det är relevans att lägga skuld på dem som inte begått brottet.

Journalisten som skrivit detta är Martin Jönsson som är redaktionschef på SvD. Man kan väl beteckna honom som en offentlig person till att börja med? Jag skriver detta för att poängtera att jag är fullkomligt ointresserad av vad hans familj sysslar med, om de begått några brott eller för den delen är laglydiga medborgare. Varför skulle det vara intressant? Om de inte valt det själva att vara offentliga personer har inte jag något intresse och skall inte ha något intresse för hans familjs förehavanden. Det är viktigt att ha fullkomlig respekt för den privata sfären av en offentlig persons liv och ha en hands off policy.

När jag sagt det skall jag kolla på det som journalisten skriver.

Han säger att ut ett utgivarperspektiv är detta nyhetsmässigt relevant.

Jag är tveksam för detta handlar om en person som inte valt att stå i rampljuset utan råkar vara tillsammans med en person som är offentlig person. Detta handlar om ett brott som är sonat och framförallt handlar det inte om något som Juholt har gjort. Hade Juholt förskingrat då hade det varit relevant och antagligen stor skandal för det hade inneburit att han inte hade kunnat bli vald. Det enda relevanta utgivarperspektiv som finns där är för kvällstidningarna som kanske säljer några extra lösnummer. Det stora felet som journalisterna gör vid sidan av att lyfta fram detta är när de börjar ringa runt de politiska partierna för att söka kommentarer. Det knuter an detta till Juholt som om det var han som begått en kriminell handling.

Han säger att första tanken var att detta planterats för att skada Juholt.

Min första tanke var att detta har ingenting med Juholt och göra , det har inte heller någoting att göra med socialdemokratin eller den politik som Juholt eller socialdemokraterna står för. Andra tanken var att brottet var sonat och inte begånget av Juholt själv och Juholts kulbo inte är en offentlig person, något som journalisterna måste argumentera för att det inte stämmer för att legitimera att lyfta fram detta.

Han menar på att valberedningen borde känt till Juholts sambos skelett i garderoben.

Absolut inte. Skall det verkligen finnas krav på att en valberedning skall få veta hans närmaste anhörigas skelett i garderoben när han själv inte varit ansvarig för hennes brott. Liknelsen när han pratar om Moderata ministrar som inte klarade den offentliga granskningen i media gör att Martin Jönsson skjuter skuld över på Juholt. De personer som inte betalat TV licencen och anlitat städhjälp svart var de personerna , offentliga personerna som gjort sina egna val, inte deras släktingar utanför det offentliga ljuset utan de själva. Det är inte Juholts kulbo som socialdemokraterna valt till partiledare. Hon är ingen offentlig person.

Det finns paralleller till Littorin affären.

Nej det finns det inte för Juholts kulbo är ingen minister i det offentliga ljuset. Ännu en gång likställer han en icke offentlig persons anhörig med en minister i en regering. Det hade varit en godkänd jämförelse om det handlat om något som den offentliga personen Juholt gjort. Om det hade varit ett Juholtsk skelett som vart framme i medias ljus.

Andra bloggar

Deepedition —-> Lite plattnackar och annat.

Annonser

0 Responses to “SvD förklarar varför kollektiv bestraffning av privata personer är legitimt.”  1. Kommentera

Håll er till ämnet.

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
mars 2011
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Annonser

%d bloggare gillar detta: